Bufon: Golman Udinezea nije zaslužio crveni karton

Većina promjena pravila uticala je na to da fudbal dobije na spektaklu, ali pravilo da posljednji čovek u odbrani dobija crveni karton kada napravi faul čini ovu igru neuravnoteženom
2 komentar(a)
Bufon, Foto: Beta/AP
Bufon, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.09.2012. 09:41h

Jedan od najboljih fudbalskih golmana na svijetu Đanluiđi Bufon izjavio je da čuvar mreže Udinezea Željko Brkić nije zaslužio isključenje protiv Juventusa i da se pod hitno mora ukinuti pravilo "posljednjeg čovjeka".

"Većina promjena pravila uticala je na to da fudbal dobije na spektaklu, ali pravilo da posljednji čovek u odbrani dobija crveni karton kada napravi faul čini ovu igru neuravnoteženom. Pogotovo kada se faul napravi u ranoj fazi meča i kada to uradi golman u želji da izbije loptu. Tu evidentno nije bilo namjere i takva odluka je potpuno uticala na rezultat", rekao je Bufon.

Brkić je u meču između Udinezea i Juventusa isključen u 13. minutu utakmice, nakon što je poslije kornera faulirao Sebastijana Đovinka. Juventus je poveo iz penala, a kasnije lako realizovao brojčanu prednost i ubjedljivo slavio sa 4:1.

Bonus video: