Pejović: Poljaci ne dolaze da bi igrali otvoreno

"Levandovski je najbolji igrač reprezentacije, ali poljski novinari smatraju da u dresu reprezentacije ne pruža koliko i u svom klubu", kaže Luka Pejović
6 komentar(a)
Ažurirano: 04.09.2012. 09:55h

Poljska je imala neuspješnu provjeru pred meč sa Crnom Gorom, Estonija je slavila minimalnu pobjedu pred svojim navijačima u avgustovskom prijateljskom okršaju u Talinu (1:0). Zbog toga je u tamošnjoj javnosti ostalo nezadovoljstvo koje je prisutno još od završetka Evropskog prvenstva, kada je Poljska eliminisana u grupnoj fazi takmičenja.

Sve to, ipak, ne bi smjelo da zavara crnogorske fudbalere...

- O narednom meču priča se već pet-šest dana, tačnije od momenta kada je objavljen spisak. Njihovi navijači su razočarani nakon Eura i poraza od Estonije. Radi se, ipak, o dobroj ekipi, a treba imati u vidu i da Poljaci kao jedan od domaćina prethodnog Evropskog prvenstva nisu imali kvalifikacije, odnosno da pune dvije godine nisu imali takmičarske mečeve. A potpuno je drugačije kada igrate prijateljske utakmice - podsjeća Luka Pejović, bek Jagielonije, koji je dugo bio nezaobilazan na spisku A reprezentacije Crne Gore.

Poljaci su po završetku Evropskog prvenstva dobili novog selektora Valdemara Fornalika. Pejović takođe odlično poznaje Fornalikov stil...

- Fornalik je bio trener Ruha, sa njim su igrali defanzivno, primili su najmanje golova. Ne znam da li će promijeniti nešto sa reprezentacijom Poljske, gdje ima kvalitetnije igrače na raspolaganju, ali mislim da se neće mnogo otvoriti pod Goricom. Mislim da je za njih pozitivan svaki ishod sem poraza - dodao je Pejović.

Fudbaler Jagielonije ističe i da je napadač Borusije iz Dortmunda Robert Levandovski na meti kritičara u poljskoj javnosti.

- Levandovski im je najbolji igrač, ali poljski novinari smatraju da u dresu reprezentacije ne pruža koliko i u svom klubu... Treba, međutim, imati u vidu i da nije isto kada dođete u reprezentaciju i trenirate recimo pet dana, ili u klubu gdje trenirate tokom čitave sezone. Imaju dobru ekipu, ali mi smo bolji. Mislim da možemo do pobjede. Igramo kući gdje ni velika Engleska nije mogla da nas dobije. Imamo Jovetića i Vučinića u špicu, nema ekipe koja može da ih zaustavi - kazao je bek poljskog tima.

Pejović podsjeća i da novi selektor Poljske nije pravio neke rezove na spisku reprezentativaca...

- Imaju dva-tri nova igrača u odnosu na ekipu koja je igrala na Evropskom prvenstvu. To su fudbaleri iz poljske lige - zaključio je Pejović.

Bonus video: