Sutjeska traži bijeg pred podgorički derbi

Danas četiri meča 21. kola Telekom 1. CFL - Sutjeska dočekuje Petrovac, Zeta na Trešnjici protiv Iskre, Grbalj - Rudar, Mornar i Lovćen igraju derbi začelja
773 pregleda 0 komentar(a)
Bojan Božović (Sutjeska) i Miloš Kalezić (Petrovac), Foto: Milan Šapurić
Bojan Božović (Sutjeska) i Miloš Kalezić (Petrovac), Foto: Milan Šapurić

Sutjeska traži pobjedu protiv Petrovca, da bi na miru sačekala nedjeljni derbi OFK Titograd - Budućnost i, eventualno, povećala razliku na vrhu sa sadašnja četiri boda.

Tako je kada se gleda “spolja”.

Unutra, u taboru lidera i aktuelnog šampiona, tvrde da razmišljaju na potpuno drugačiji način.

"Idemo meč po meč i ne gledamo tabelu", poručuje Bojan Božović, napadač Sutjeske.

Prvi meč kraj Bistrice ove godine nije lagan za Nikšićane, naprotiv - Petrovac je peti na tabeli, jesenas je na svom terenu savladao Sutjesku sa 1:0.

Od tog poraza, 20. oktobra prošle godine, izabranici Nikole Rakojevića su “okrenuli list” i napravili seriju - osam uzastopnih mečeva bez poraza u prvenstvu, šest pobjeda i dva remija, što im je pred drugo kolo proljećne polusezone i donijelo čvrstu poziciju na čelu tabele.

Parovi i tabela

Može li Sutjeska da nastavi seriju?

"Neće biti lako, Petrovac je ekipa koja dugo igra zajedno, koja je peta na tabeli, tako da je ovo jedan od derbija. Mi tražimo pobjedu, želimo da pobijedimo i moramo da razmišljamo tako", dodaje Božović.

Očajnih 60, pa sjajnih 30 minuta u utorak protiv Lovćena, napadač Sutjeske objašnjava “pritiskom prvog kola”.

"Očekivali su svi da pobijedimo, prvi smo na tabeli, igrali smo dobro i u pripremnom periodu. Mislim da je to razlog slabijeg početka, ali uspjeli smo da se trgnemo, da na kraju slavimo i ubjedljivo."

Božović je ušao u drugom poluvremenu i postigao četvrti gol ove sezone.

"Znači mi gol puno, na planu samopouzdanja, naravno i zbog toga što je ekipa osigurala pobjedu."

Nakon vatrometnog remija sa Grbljem u prošlom kolu (3:3), Petrovac stiže u Nikšić da pokuša da iznenadi lidera.

"Sutjeska ima dobru ekipu, zna da igra na rezultat. Odgovara nam njihov stil i mislim da ćemo imati šta da pokažemo u Nikšiću. Očekujem tvrdu utakmicu, u kojoj će odlučiti detalji. Ni bod nam ne bi bio loš, iako sve zavisi od toga kako će se odvijati meč. Želimo da igramo na pobjedu u svakoj utakmici, jer imamo kvalitet, tako će biti i ovog puta", kazao je vezista Petrovca Miloš Kalezić.

Još tri meča 21. kola igraju se danas u 14 sati.

Zeta u Golubovcima dočekuje Iskru, sa željom da se vrati pobjedama nakon remija u Pljevljima u utorak,Grbalj je u Radanovićima favorit protiv Rudara, dok se na kampu FSCG igra derbi začelja - posljednjeplasirani Mornar domaćin je Lovćenu, na neutralnom terenu.

"Neće biti lako, Iskra je ozbiljna ekipa sa odličnim pojedincima i zaslužuje mnogo bolji plasman od trenutnog. U situaciji smo da jurimo pobjedu, ali rekao sam i prije nastavka sezone da nijedan rival u našoj ligi ne može da se savlada bez pravog zalaganja, ali i doze sreće koja će, nadam se, ovog puta biti na našoj strani", kazao je trener Zete Dejan Roganović.

Bonus video: