Predsjednik Mursije otkrio tajnu: Guti će biti novi trener Reala

„Volio bih da je Zidan ostao još barem dva dana na klupi, samo tako sam mogao da angažujem Gutija”, rekao je Viktor Galves
0 komentar(a)
Guti, Foto: Reuters
Guti, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.06.2018. 16:11h

Legendarni vezista Reala iz Madrida Hose Marija Gutijeres Guti jedan je od kandidata za novog trenera španskog trećeligaša Mursije. Međutim, predsjednik ovog kluba Viktor Galves otkrio je interesantnu stvar koja se tiču i potrage za novim trenerom „kraljevskog kluba”.

„Guti će biti novi trener Reala, tako da nema ništa od njegovog dolaska ovdje. Volio bih da je Zidan ostao još barem dva dana na klupi Reala, samo tako sam mogao da angažujem Gutija”, istakao je Galves.

Neizvjesnost oko trenera Reala i dalje traje. Glavni favorit je dugo bio menadžer Totenhema Maurisio Poketino, ali predsjednik Sparsa Danijel Levi odbija da ga pusti, a Madriđani neće da se natežu. Slična je priča i sa Jirgenom Klopom i Liverpulom.

U takvom scenariju, čini se da je Guti najrealnije rješenje umjesto Zinedina Zidana. Nekadašnji prvotimac je otkrio da neće voditi omladince Madriđana sljedeće sezone pošto će taj posao nastaviti Santijago Solari, pa se čini da je Zizuov odlazak otvorio Gutiju mogućnost da se vine u orbitu.

Dobro obaviještena „Marka”, pak, piše da je Real aktivirao opciju zvanu Antonio Konte.

Madridski list navodi da je italijanski stručnjak po mjeri čuvene tribine T4 na „Santjago Bernabeuu”, na kojoj sjede rukovodioci trostrukog uzastopnog šampiona Evrope, ali da mu se kao minus uzima „vulkanski karakter i ponašanje u svlačionici”.

Navodno, u Realu čekaju i rasplet Konteove situacije sa Čelsijem, jer Italijan ne želi da ode dok mu ne bude isplaćena odšteta. Ali, ako stigne poziv Reala...

Bonus video: