Problem nije trener, već razmaženi igrači

Kako se moglo čuti iz nezvaničnih izvora, Dragićević je dobio usmenu poruku sa vrha da nastavi posao u klubu i da njegov odlazak nakon samo pet kola u prvenstvu - ne dolazi u obzir
4 komentar(a)
Dragićević, Foto: Boris Pejović
Dragićević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.09.2012. 12:04h

Trener Budućnosti Radislav Dragićević nije juče, kako je najavio, razgovarao sa čelnim ljudima kluba kako bi im ponudio svoj mandat nakon najgoreg rezultatskog starta sezone podgoričkog kluba od osnivanja Crnogorske lige (sedam bodova u pet kola).

Dragićević nije imao sa kim da priča - Budućnost već tri mjeseca nema sportskog direktora (valjda zbog uštede troškova), čovjeka koji bi bio direktno zadužen za takva pitanja, dok članovi Borda direktora obično imaju drugih obaveza da bi se sastali i reagovali tako ekspresno, ili su odustni, kao u ovom slučaju predsjednik Skupštine i bog i batina u klubu, Miomir Mugoša.

Dragićević, dakle, nije obavio razgovor sa upravom kako bi potegao za “jedinim rješenjem koje do sada nije primijenio” , a to je nuđenje ostavke. Ipak, kako se moglo čuti iz nezvaničnih izvora, Dragićević je juče dobio neku usmenu poruku sa vrha da nastavi posao u klubu i da njegov odlazak nakon samo pet kola u prvenstvu - ne dolazi u obzir.

Iako nema zvanične potvrde, Budućnost vjerovatno neće mijenjati još jednog trenera (bila bi to 14. promjena od 2006. godine, što je vjerovatno svjetski rekord) već će Dragićević dobiti podršku da se izbori sa fudbalerima kojima je očigledno opao motiv, ili šta već drugo, da sa istim žarom kao i prošle sezone krenu na šampionsku titulu.

Kako drugačije objasniti podatak da su “plavi” u subotu protiv Mladosti čak 70 minuta imali igrača više na terenu, a da su u tom periodu samo jednom šuirali u okvir protivničkog gola, na koji je, usput, stajao treći golman.

Nakon što su prošle sezone superiorno osvojili titulu, a potom mnogi od njih bili pred inostranim angažmanima, fudbaleri Budućnosti moraju da budu svjesni da je ova sezona za većinu prekretnica - ili će napraviti korak naprijed u karijerama, ili će zauvijesk ostati da se “dave” u vrtlogu crnogorskog klupskog fudbala.

Stoga je nevjerovatno da je došlo do zasićenja, što je bila jedna od dijagnoza problema u izlaganju trenera Dragićevića nakon mršavog remija na Starom aerodromu.

- Mislim da je problem kompleksan i da je u pitanju više stvari. Kad bismo tačno znali šta je u pitanju vjerovatno bismo odmah sve riješili. Znao sam da ćemo imati problema nakon dobre igre protiv Slaska da se vratimo u domaću stvarnost, ali nisam ni slutio da će to biti baš tako izraženo. Još od kada smo počeli pripreme za ovu sezonu svake sedmice se javljao poneki novi problem. Mislim da je od svega pomalo - zasićenost, čekanje inostranih angažmana zbog kojih neki igrači nisu mogli da se skoncentrišu na pripreme, pa povratak u stvarnost nakon evropskih mečeva - kaže Dragićević.

Kako god, čeka ga puno posla. Sreća što dolazi pauza...

Bonus video: