Arsenal pobijedio Liverpul na "Enfildu", het-trik Van Persija

Londonski tim slavio sa 2:0 i upisao prvi trijumf u sezoni, dok je Liverpul ostao na samo bod...
1 komentar(a)
Ažurirano: 02.09.2012. 17:29h

Arsenal je kao po običaju reagovao kada su svi vjerovali da je u bezizlaznoj situaciji.

"Tobdžije" su ovog puta šokirale "Enfild roud", slavile sa 2:0 protiv Liverpula i upisale prvi trijumf u sezoni, nakon dva remija na startu u kojima nisu postigle ni gol.

Od danas se, međutim, promijenilo sve, pa je menadžer Arsen Venger konačno mogao da odahne, jer su proradila i pojačanja - Lukas Podolski je prvo pogodio, potom asistirao Santiju Kasorli, Abu Dijabi je opet vođa na sredini, odbrana i da odbija sve napade protivnika...

"Iz meča u meč smo bolji, rekao bih da smo u ovoj utakmici odigrali solidno. Dali smo dva gola, mogli smo možda i još neki iz kontranapada i mogu da budem zadovoljan", rekao je Venger.

A njegov kolega iz Liverpula, Brendan Rodžers, baš i nema razloga za zadovoljstvo, jer „redsi” ni nakon tri kola nemaju pobjedu.

Osvojili su samo bod protiv Mančester sitija u prošlom kolu, pa sve ide ka tome da će ovo biti još jedna razočaravajuća sezona na Mersisajdu.

"Razočaran sam što nismo dali gol, ali i zbog pogodaka koje smo primili. Ne mogu da krivim igrače, daju sve od sebe, ali moramo da budemo sigurniji s loptom u nogama. Neke stvari će vremenom sigurno biti bolje, ali moramo da koristimo šanse i postižemo golove", kazao je Rodžers.

A Mančester junajted je prošao kroz pakao na "Sent Meriju" - "đavoli" su pobijedili sa 3:2 u Sautemptonu iako su do 87. minuta gubili sa 2:1.

Junak je bio, naravno, Robin van Persi - Holanđanin je upisao het-trik, a uspio je i da promaši penal kod rezultata 2:1 za "svece".

Dosadašnji napadač Arsenala je tako došao do brojke od 100. golova u Premijer ligi, a ser Aleks Ferguson proslavio trijumf u 1000. ligaškom meču na klupi velikana sa "Old traforda".

"Robin van Perfect", napisao je oduševljeni navijač Junajteda na BBC nakon završetka meča protiv Sautemptona.

Njukasl i Aston Vila su igrali neriješeno (1:1).

Galerija

Bonus video: