Real Madrid već kaparisao Bejla?

Posljednje dvije sezone stalno je bio povezivan sa prelascima u Barselonu, Real Madrid i Mančester junajted, ali je ostajao na “Vajt Hart Lejnu”
0 komentar(a)
Geret Bejl, Foto: REUTERS
Geret Bejl, Foto: REUTERS
Ažurirano: 02.09.2012. 12:21h

Real Madrid je obezbijedio, prosto rečeno, najbolju startnu poziciju za kupovinu Gereta Bejla.

Velšanin je u junu potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa Totenhema, ali se lako može desiti da se već na kraju ove sezone nađe u Madridu.

Posljednje dvije sezone stalno je bio povezivan sa prelascima u Barselonu, Real Madrid i Mančester junajted, ali je ostajao na “Vajt Hart Lejnu”.

Prilikom nedavnog transfera Luke Modrića iz Totenhema u Real, dva kluba su, kako prenose engleski mediji, potpisala ugovor koji uključuje "igrače, trenere i komercijalne odnose".

Sa druge strane, Totenhem je dobio mogućnost da bira talente iz mlađih kategorija madridskog kluba.

Tako će sada Žoze Murinjo dobiti prvi priliku da dovede Bejla ako Totenhem odluči da zaradi na njemu ili ako igrač zatraži da ode.

Sadašnja cijena 23-godišnjeg fudbalera je 45 million funti.

U međuvremenu, Totenhem je potvrdio da je Aron Lenon potpisao novi ugovor, koji ga obavezuje da u klubu ostane do ljeta 2016.

Dvadesetpetogodišnji fudbaler je odigrao više od 230 utakmica u svim takmičenjima za “pjevce” od dolaska iz Lidsa prije sedam sezona.

Posljednji dana špekulisalo se da će Lenon biti višak kod Andre Viljaš-Boaša, ali novi ugovor je otklonio sve dileme oko njegovog statusa u timu.

Bonus video: