Remi Mogrena i Rudara

"Očekivao sam pobjedu, ali mislim da je remi realan rezultat", rekao je Branislav Milačić, trener Budvana
60 pregleda 0 komentar(a)
Mogren, Foto: Savo Prelević
Mogren, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.09.2012. 07:40h

Nakon trijumfa pod Goricom, Mogren je osvojio bod protiv Rudara, mada su Pljevljaci po inicijativi i broju povoljnih prilika bili bliži trijumfu.

Budvani su, međutim, u borbenoj predstavi izdržali do kraja, a mogli su u nekolio navrata da kazne promašaje Rudara.

Gosti su od starta imali inicijativu, a u prvom dijelu dvije šanse da krunišu nadmoćnost.

Prvo je Igumanović u 18. minutu posle asistencije Vlahovića dobro ciljao suprotan ugao Mogrenovog gola, ali je Butorović krajnjim naporom sačuvao mrežu.

Dva minuta prije odlaska na odmor Jovanović je ostao sam pred domaćim čuvarom mreže, krenuo ka njemu, pa je Butorović imao dosta prostora da otkloni opasnost.

Na drugoj strani, samo je Đoković zaprijetio Rudaru, ali je njegov pokušaj glavom sa 4-5 metara završio iznad prečke.

I drugo poluvrijeme počelo je inicijativom gostiju koji su prijetili u kontinuitetu (Vlahović, Nerić, Igumanović, Nestorović). No, dvije idealne šanse imao je Jovanović.

Ofanzivni vezista Pljevljaka je u 58. minutu oštro šutirao pored stative, dok je 15-ak minuta kasnije “podigao” loptu, ali je Butorović sjajnom paradom sačuvao mrežu.

Vođstvo je mogao da donese i Damjanović u 85. minutu - štoper Rudara zahvatio je loptu glavom poslije centaršuta Igumanovića, ali je ona prohujala pored stative.

Budvani su se u nastavku uglavnom branili, ali su se sredinom drugog dijela na momente oslobodili pritiska - tada je Vujović u dva navrata zaprijetio sigurnom Vuklišu.

Budvani su u finišu preko mladog rezerviste Grbovića mogli da kazne promašaje gostiju, ali je golman Rudara u 88. minutu odlično odreagovao

"Utakmica je bila tvrda i teška, sa dosta naboja. No, igralo se krajnje korektno. Očekivao sam pobjedu, ali mislim da je remi realan rezultat. Oni su imali inicijativu, a mi smo bili opasniji, naročito u drugom dijelu. Zakazali su napadači", rekao je Branislav Milačić, trener Mogrena.

"Zadovoljni smo bodom iako mislim da smo zaslužili više. Kada sagledate neke elemente - posjed lopte, broj šansi, bili smo bliži pobjedi. No, došli smo sa ciljem da ostanemo neporaženi i uspjeli smo u tome", rekao je trener Rudara Nikola Rakojević.

Mogren - Rudar 0:0

Budva - Stadion “Lugovi”. Gledalaca: 400. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Veselin Radunović (Nikšić). Žuti kartoni: Pržica, Đurović (Mogren), Nestorović (Rudar).

Mogren: Butorović 7, Ivanović 6,5, Kapisoda 6,5 (Brnović 6), Radišić 6,5, Popović 6,5, Mirković 6,5, Bojić 7,5, Pržica 6, Nuhodžić 6 (Đurović 6), Đoković 6 (Grbović), Vujović 6.

Rudar: Vukliš 7, Popović 6,5, Alić 7, Damjanović 6,5, Nestorović 6,5, Kaluđerović 6,5, Brnović 7 (Rustemović), Vlahović 6,5, Jovanović 6,5 (Šljivančanin), Igumanović 6,5, Nerić 5,5 (Krkeljić).

Bonus video: