Budućnost „izdušila”, Dragićeviću se ide

Situacija je takva da treba reagovati brzo i nadam se da će uprava kluba prihvatiti ono što ću joj predložiti - rekao je Dragićević i ostao po malo zagonetan
4 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.09.2012. 22:13h

Remi Budućnosti protiv Mladosti na Starom aerodromu i najava novih potresa. Ništa neuobičajeno za klub koji mijenja trenere kao što predsjednik Skupštine Miomir Mugoša mijenja čarape, ali ovoga puta ipak prerano, već u 5. kolu, i to nakon pobjede i sjajne igre protiv Slaska u gostima na evropskoj sceni.

Dakle, priča je već poznata - trener Budućnosti Radislav Dragićević najavio je ostavku nakon što njegov tim osvojio samo bod protiv Mladosti, iako je 70 minuta igrao sa igračem više, te sakupio svega sedam od mogućih 15 bodova u prvih pet kola, najmanje od kada se igra Crnogorska liga.

Igrači su po završetku meča morali na desetominutno “ribanje” kod navijača ispod montažne tribine, a Dragićević je u pres-sali istakao da će pribjeći jedinom rješenju koje do sada nije probao.

- Problem ove ekipe je kompleksan, jer je povezano više stvari. Znam koji je moj naredni potez i to je ono jedino što do sada nisam pokušao. Ja sam naučio da se ponašam prema fudbalskim rezonima i osjećam odgovornost prema ljudima koji finansiraju klub. Situacija je takva da treba reagovati brzo i nadam se da će uprava kluba prihvatiti to što ću joj predložiti - rekao je Dragićević i ostao po malo zagonetan.

Na direktno pitanje koji je to naredni potez, odgovorio je kratko:

- Vidjećete sjutra!

Da promijeni cijeli tim - ne može. Da traži neko pojačanje - takođe ne može, jer je prelazni rok zavšen. Budućnost ionako nije dovodila ni kada je mogla. Da sprovede kazne ili druge disciplinske mjere - u to teško je povjerovati. A da ponudi mandat upravi, jedino je logično objašnjenje za riječi koje je juče izgovorio.

Tužna Budućnost

Ostao Dragićević na klupi ili ne, igra Budućnosti izgleda tužno, zašta teško da je trener kriv, jer je očigledno da većina fudbalera osjeća zasićenje u plavo-bijelom dresu. Šampionski tim ostao je na okupu (sa izuzetkom Radonjića), ali to je u ovom slučaju očigledno bilo kontraproduktivno. Ostaje da se vidi da li će fudbaleri koji su osvojili titulu i bili pred inostranim angžmanom u narednim kolima pronaći motiv da u istom okruženju sa jednakom žestinom bore za cilj koji su prošle godine već ispunili. Iako konkurenti odmiču, još nije kasno.

Budućnost je juče protiv Mladosti čak 70 minuta igrala sa igračem više, a u tom periodu samo jednom šutnula u okvir gola, i to preko Nikača u posljednjim sekundama, kada se već napadalo na silu.

Mladost je već u 1. minutu meča promašila penal (Rotković prebacio gol nakon što je Orahovac faulirao Šćepanovića), a da ga je realizovala, vjerovatno bi glatko dobila meč, jer je teško povjerovati da bi Budućnost kakva je juče izgledala mogla da se vrati iz minusa.

Tek, mnogo borbenije domaće fudbalere nije poremetio ni crveni karton golmana Prelevića u 21. minutu, ni gol Adrovića iz penala koji sekund kasnije, ni činjenica da je do kraja meča između stativa stajao treći golman, Cerović.

Borbena Mladost

Brojčano jača Budućnost nije dolazila u situaciju ni da šutne ka njegovoj mreži, pa je zasluženo izjednačenje domaćina stiglo u 59. minutu, nakon kornera, kada je bivši igrač “plavih” Draško Božović nogom sa peterca gurnuo loptu u mrežu.

- Imali smo izvrstan pristup, o čemu govori da smo odmah imali veliku šansu da povedemo. Nastavili smo u istom ritmu i nakon promašenog penala i stvarno je šteta što u tom periodu nismo dali gol. Zbog jedne nepažnje prmili smo gol i ostali sa desetoricom, ali se igrač manje nije osjetilo u našoj igri - istakao je Vladan Tomić, pomoćni trener Mladosti.

Mladost – Budućnost 1:1 (0:1)

Podgorica - Stadion Mladosti. Gledalaca: 500. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica) i Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Strijelci: Božović u 59. minutu za Mladost, Adrović u 22. minutu iz penala za Budućnost. Žuti kartoni: Seratlić (Mladost), N.Vukčević, Kalezić (Budućnost). Crveni karton: Prelević (Mladost) u 21. minutu.

Mladost: Prelević -, Živković 6, Božović 7, Sanković 6,5, Šofranaca 5,5, Mitrović 6,5, Mandić 7 (Tomić), Šćepanović 6,5, Rotković - (Cerović 6,5), Savićević 6 (Eber), Seratlić 6.

Budućnost: Agović -, Kamberović 5,5 (Nikač), Orahovac 5 (Kopitović), Peković 5,5, Radunović 6, Flavio 5 (Kalezić 5,5), N.Vukčević 5, M.Vukčević 5,5, Bošković 5,5, Mugoša 5,5, Adrović 6.

Bonus video: