Bakić: Jedva čekam da debitujem

"Naravno da je veliki izazov, ali ne plašim se ničega. Željno iščekujem debi, možda već 16. septembra protiv Intera u Torinu", samouvjeren je talentovani fudbaler
2 komentar(a)
Marko Bakić, Foto: Savo Prelević
Marko Bakić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.09.2012. 10:12h

Doskorašnji kapiten Mogrena Marko Bakić odradio je u petak prvi trening sa Torinom, čime je počela nova etapa u razvoju jednog od najtalentovanijih crnogorskih fudbalera.

Mladi vezista doputovao je u utorak naveče na Apeninsko poluostrvo, a od četvrtka je i zvanično novi član povratnika u Seriju A.

Bakić je zapravo istovremeno postao novi član Torina i Fiorentine (klubovi imaju po 50 odsto vlasništva), po ugovoru koji se u Italiji zove “comproprieta”...

Izvjesno je, međutim, da će 18-godišnji fudbaler u sezoni koja je već započela nositi dres popularnih “bikova”.

"Prvi utisci su stvarno fenomenalni, svi su me prihvatili na lijep način. Ostvario mi se san, igraću u Seriji A, imam priliku da se izmjerim sa najjačima. Trudiću se da svaki trenutak iskoristim na najbolji mogući način", prenosi Bakić za “Vijesti” utiske iz Torina.

Budvanski tinejdžer ističe, međutim, da se ne plaši konkurencije...

"Naravno da je veliki izazov, ali ne plašim se ničega. Željno iščekujem debi, možda već 16. septembra protiv Intera u Torinu. Nadam se da ću do tada uspjeti da završim svu neophodnu papirologiju. Kao što rekoh, saigrači su me odlično prihvatili na prvom treningu. Na meni je da radim, da pokažem koliko znam", dodao je novi vezista Torina.

Bakić je u minuloj sezoni imao veliki uspon, počev od kapitenske trake u Mogrenu, pa preko omladinske i mlade selekcije do seniorske reprezentacije (debitovao na posljednjem prijateljskom meču sa Letonijom pod Goricom)...

"Zahvaljujem se Branislavu Milačiću, kao i svim trenerima sa kojima sam radio u Mogrenu, mojim dosadašnjim saigračima, kao i selektoru omladinske reprezentacije Aleksandru Miljenoviću. Igranje u nacionalnoj selekciji dalo je mogućnost više da ostvarim ovakav transfer. Zahvalan sam svima koji su bili uz mene, nadam se da nikoga neću iznevjeriti", dodao je Bakić.

Imajući u vidu da su Torino i Fiorentina ravnopravni vlasnici Bakićevog četvorogodišnjeg ugovora, postoji mogućnost da Bakić već po završetku sezone promijeni klupske boje i preseli se u Firencu.

To, međutim, zavisi od klupskog dogovora, ali i želje mladog fudbalera...

"Postoji takva mogućnost, ali o tom-potom. Vidjećemo šta će biti u narednom periodu", zaključio je Bakić.

Vučinić mi je puno pomogao

Bakić je spreman na izazov u jakoj konkurenciji na Apeninskom poluostrvu. Crnogorci, međutim, imaju dobru reklamu u Seriji A, počev od nekadašnjeg asa Milana Dejana Savićevića, pa do sadašnjih zvijezda Juventusa i Fiorentine Mirka Vučinića i Stevana Jovetića.

"Oni su zasita ostavili veliki trag, otvorili vrata za sve nas... Mirko Vučinić mi je ovih dana bio od velike pomoći u Torinu, zajedno smo bili čitava dva dana - ističe Bakić, čiji novi klub je veliki rival sa većim torinskim klubom - Juventusom. I “bikovi”, međutim, uživaju veliku popularnost u gradu... - U Torinu su navijači podijeljeni. Na treningu kojeg sam odgledao u četvrtak bilo je oko dvije hiljade navijača. Igrači dvaju timova se druže, ali navijači ne, između njih se osjeća tenzija, rivalstvo... Jedva čekam i derbi sa Juventusom koji se igra u decembru", kazao je Bakić.

Bonus video: