Šampion remizirao u Nirnbergu, remi u Dizeldorfu

Šalke je golovima Papadopulosa, Džonsa i Huntelara lako izašao na kraj sa Augsburgom, dok je Bajer pobijedio Frajburg.
0 komentar(a)
Nirnberg, Foto: Reuters
Nirnberg, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.09.2012. 18:53h

Nakon šest vezanih pobjeda u prvenstvenim mečevima nad Nirnbergom, Borusija iz Dortmunda je zaustavljena protiv tima iz Bavarske.

Nirnberg je otkinuo šampionu dva boda (1:1), a uz malo sreće je mogao i sva tri, jer je nakon svega viđenog i zaslužio trijumf u duelu sa "milionerima".

Domaćin je i poveo (strijelac Pekhart u 31. minutu poslije prekida i loše reakcije golmana Vajdenfelera), a Borusija je već do poluvremena uzvratila udarac - strijelac je bio Poljak Kuba Blaščikovski.

"Imali smo dominaciju u posjedu, to je ono čemu težimo protiv svakog protivnika, ali moramo da budemo konkretniji u završnici. Mogli smo da pobijedimo, moglo je da bude i drugačije, zato ovaj rezultat i nije loš", rekao je trener Borusije Jirgen Klop.

Šalke je lako izašao na kraj sa Augsburgom (3:1), a golove su postigli Grk Papadopulos, potom Džons i na kraju neizbježni Huntelar.

Verder se poigravao sa Hamburgerom (2:0), a Rafael van der Vart, povratni u tim HSV-a, posmatrao je sa tribina kako se njegovi saigrači muče na „Vezeru”.

"Bio je ovo sjajan meč za nas, čestitam igračima. Vidio sam ekipu koja je gladna pobjeda", kazao je trener Verdera Tomas Šaf.

Rezultati

Šalke - Augsburg 3:1 (Papadopulos 33, Džons 46, Huntelar 72 - Erl 79)

Hofenhajm - Ajntraht 0:4 (Komper 39 (autogol), Švegler 43, Mejer (penal) 83, Lanig 90)

Nirnberg - Borusija D. 1:1 (Pekhart 31 - Blaščikovski 40)

Verder - Hamburger 2:0 (Hunt 52 (penal), Petersen 67)

Bajer - Frajburg 2:0 (Kastro 8, Volšajd 54)

Fortuna D. - Borusija M. 0:0

Sjutra

Volfsburg - Hanover

Bajern - Štutgart

Juče

Majnc - Grojter firt 0:1

Bonus video: