Čovjek za velike mečeve: Radamel Falkao ponizio Čelzi

Riješio je finale Lige Evrope u maju, nije se "sakrio" ni u Superkupu - Radamel Falkao je het-trikom raznio aktuelnog šampiona Starog kontineta u pobjedi "kolčonerosa" od 4:1.
5 komentar(a)
Ažurirano: 31.08.2012. 21:04h

Kakve su mogućnosti Atletiko Madrida vidjelo se večeras u Monaku, jer je Čelzi mogao samo da posmatra kako ga ponižava jedan čovjek, napadač kojem je postizanje golova prava opsesija.

Riješio je finale Lige Evrope u maju, nije se „sakrio” ni u Superkupu - Radamel Falkao je het-trikom raznio aktuelnog šampiona Starog kontineta u pobjedi "kolčonerosa" od 4:1.

Kolumbijac je postigao tri gola za 45 minuta, u prvom poluvremenu je pogodio i prečku i stativu, pa je Čelzi, zajedno s dva štopera (Davidom Luizom i Garijem Kejhilom), djelovao kao provincijski tim. A Atletiko je, s druge strane, najavio sezonu u kojoj bi moglo da bude još trofeja...

"Maštao sam o ovakvoj utakmici i presrećan sam što mi se ukazala prilika da je odigram makar jednom u životu. Moja budućnost? Ne znam šta može da se desi sjutra, ali u Madridu imam sve i uživam igrajući za ovaj klub koji je pun strasti", rekao je Falkao, koji je i u ponedjeljak protiv Bilbaao dao tri gola.

Svaki Falkaov gol je bio priča za sebe (u 6, 19. i 45. minutu), jedino je izostalo i da se upiše u svom stilu glavom, ali niko nije zažalio, jer je popularni Tigar u sudaru sa aktuelnim osvajačem Lige šampiona pokazao da je klasa, golgeter kakav se rijetko rađa.

A bivši as Porta je nakon ove partije stao uz rame velikom Ferencu Puškašu, jedinom igraču koji je u nekom evropskom finalu upisao het-trik za jedno poluvrijeme.

Mađar je to uradio u finalu Kupa šampiona 1962. godine u meču Reala i Benfike i trebalo mu je svega 21 minut (od 17. do 38).

Čelzi je tako nakon tri pobjede u Premijer ligi pokazao limite, jer se u ovoj utakmici nije pitao ništa, pa se Roberto di Mateo suočio s najtežim porazom u svom mandatu na "Stamford bridžu".

Atletiko je vodio i sa 4:0 (pogodak Mirande u drugom poluvremenu), a jedini gol za Čelzi dao je Kejhil kad je već bilo kasno za povratak.

Galerija

Bonus video: