Počinje život bez Bakića

"Ukoliko pružimo maksimum, nadam se da možemo da pobijedimo Rudar" kazao je Branislav Milačić, trener Mogrena.
4 komentar(a)
Mogren, Foto: Savo Prelević
Mogren, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.09.2012. 09:33h

Osokoljeni trijumfom pod Goricom u minulom kolu, Budvani iščekuju današnji derbi sa Rudarom na Lugovima. Ostaje da se vidi da li će ekipa Branislava Milačića biti na istom nivou u novom derbiju, i to bez dosadašnjeg kapitena Marka Bakića, koji je pojačao Torino.

"To je tako i nema bježanja. Imam ugodan osjećaj što je Bakić uspio, svi smo zadovoljni zbog toga - i ja i stručni štab, rukovodstvo kluba, igrači... I na pripremama smo pokušavali da riješimo ovu situaciju, jer je bilo neizvjesno da li će Bakić otići. Malo je nezgodno što je otišao pred ovako važan meč, ali u principu - vjerujem da nas neće poremetiti. Oslabljeni smo, ali nije nam prvi put", tako je trener Milačić prokomentarisao odlazak kapitena.

Kako god bilo, Budvani neće imati lak zadatak protiv Rudara...

"Rudar je ozbiljan tim, težak protivnik. Mi smo, međutim, odigrali dobar meč pod Goricom i ako ponovimo igru kao protiv Budućnosti onda smo pravi. Ukoliko pružimo maksimum, nadam se da možemo da ih pobijedimo", zaključio je Milačić.

Trener Budvana ne može da računa na Zeca (zbog bolesti), dok je nastup Grbovića pod znakom pitanja.

Na redu je stari, dobri derbi kojem taj epitet ne može oduzeti ni trenutni plasman na tabeli, ni forma, ni kvalitet ekipa. Jer, ipak su i Rudar i Mogren standardni članovi „velike četvorke“ crnogorskog fudbala, timovi koji imaju najviše osvojenih trofeja u prethodnim sezonama. A kada je sve to tako, jasno je da se nikada favorit nije mogao unaprijed proglasiti. Dakle, ne može ni uoči današnjeg duela na Lugovima. Čak ni na papiru.

Oba sastava imaju svoje adute. Budvanski je, između ostalog, u sjajnoj igri i trijumfu pod Goricom, a pljevaljski u diobi drugog mjesta na tabeli i stopostotnom učinku na dva prethodna gostovanja. Sve zajedno, obećava zanimljiv duel, neizvjestan, a u Rudaru se nadaju i berićetan.

"Dvije pobjede na strani su nam jednostavno nametnule obavezu da i u trećem pokušaju jurimo isti cilj. Sigurno je, međutim, da će sa Mogrenom biti mnogo više teškoća nego sa Jedinstvom ili Lovćenom. Naravno, ne potcjenjujem ove dvije ekipe, ali Budvani su ipak kvalitetniji i, svakako, zahtjevniji protivnik, koji, čini mi se, polako ulazi u pravu formu.

Uostalom, to su potvrdili prošle subote kada su nadigrali Budućnost. Ima tu dosta kvalitetnih pojedinaca, na klupi je vrlo kvalitetan trener, takođe i domaći teren nudi određene prednosti... Ali, i mi napredujemo. Protiv Grblja je to bio sasvim solidan Rudar, bolji nego na početku prvenstva. Čak i u ofanzivi, gdje nam najviše škripi. Vjerujem da slično izdanje možemo da ponovimo i još jednom da obradujemo navijače, iako nas i dalje muče kadrovski problemi kao i mali fond igrača.

Nadam se da će to opet biti nadoknađeno trčanjem, disciplinom i čvrstinom u svim fazama i da će neka nagrada stići", umjereni optimista je strateg pljevaljskog prvoligaša Nikola Rakojević.

Mogren - Rudar

Budva - Stadion Lugovi. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Veselin Radunović (Nikšić). Početak u 17 časova.

Mogren (4-3-2-1): Butorović - Ivanović, Kapisoda, Radišić, Popović - Bojić, Mirković, Brnović - Đoković, Vujović - Đurović.

Rudar (4-4-2): Vukliš - Popović, Nestorović, Alić, Damjanović - Brnović, Vlahović, Kaluđerović, Igumanović - Jovanović, Nerić.

Bonus video: