Tužan oproštaj, devet komada u mreži Zete!

“Filipsovci” su već nakon 15 minuta vodili sa 3:0, dok su na poluvremenu imali rezultat iz prvog meča (5:0).
86 pregleda 83 komentar(a)
Zeta - PSV, Foto: Savo Prelević
Zeta - PSV, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.08.2012. 19:27h

Revanš u Ajndhovenu, na čuvenom “Filips” stadionu, pretvorio se u tužan kraj evropske priče, u veliku noćnu moru za fudbalere Zete. Ekipa Rada Vešovića otišla je u Holandiju s namjerom da izbori častan poraz nakon podgoričkih 0:5, a vratila se sa čak devet primljenih i bez postignutog pogotka. Trijumf holandskog giganta sa 14:0 u dvomeču ujedno je označio i neslavan rekord na evro-sceni za nekog našeg predstavnika (prethodno je najveći poraz u dvomeču pretrpio Mogren, 12:0 protiv danskog Kopenhagena).

Koliko su u Zeti s pravom bili oduševljeni što su se dočepali plej-ofa za Ligu Evrope (čime je napravljen istorijski uspjeh) i priuštili sebi dvomeč sa evropskim gigantom, toliko mogu da budu razočarani što su se namjerili baš na “filipsovce”, na klub koji je bio prvak Evrope. Jer, poraz od 9:0 mora da boli, bez obzira na ogromnu razliku u klasi, te nemjerljivu razliku u budžetima...

Time je jedna inače lijepa evropska priča fudbalera Zete “začinjena” gorkim ukusom...

Iako je putnik u grupnu fazu takmičenja bio poznat još prošlog četvrtka, goropadni domaćin se u sinoćnjem revanšu od starta poigravao sa Zetom. “Filipsovci” su već nakon 15 minuta vodili sa 3:0, dok su na poluvremenu imali rezultat iz prvog (podgoričkog) okršaja - bilo je 5:0.

Holanđani su konstantno prijetili golmanu Zete Milošu Bulatoviću (koji je imao nekoliko odbrana), i to iz svih oružja. Fudbaleri PSV-a su bez problema kombinovali, kao na treningu, ulazili u šansu gotovo kada god su to poželjeli...

A brodolom Zete najavljen je već na startu, gosti su u petom minutu kapitulirali na jeftin način - nakon kornera sa lijeve strane Vilems je ostao sam, namjestio se i centrirao za takođe usamljenog Jorgensena, koji je glavom matirao Bulatovića sa 4-5 metara. To je zapravo bio model po kom je Zeta primala golove, a domaćin oduševljavao svoje simpatizere.

Do kraja je Van Oien postigao dva pogotka - prvi, evro-gol u 12. minutu nakon što je lopta “pomilovala” mjesto gdje se spajaju prečka i stativa, a drugi u 74. minutu posle jedne odbijene lopte.

Napadač domaćina Matavž, koji je postigao pogodak prošlog četvrtka pod Goricom, upisao je het-trik u revanšu, a isti golgeterski učinak ostvario je i Vajnaldum.

Sa druge strane, Zeta je tek u nastavku makar na trenutke došla do daha...Pri vođstvu domaćina od 5:0, Korać je u 51. minutu šutirao preko prečke sa preko 20 metara, dok je minut kasnije 16-godišnji Boljević šutirao direktno na gol a lopta posle intervencije golmana Vatermana “očešala” prečku.

U moru pogodaka i pokušaja domaćih fudbalera, Korać je u 90. minutu iz “slobodnjaka” šutirao u bliži golmanov ugao, ali je Vaterman bio siguran...

PSV - Zeta 9:0 - prvi meč 5:0

Ajndhoven - Stadion “Filips”. Sudija: Menaše Masija (Izrael). Strijelci: Jorgensen u 5, Van Oien u 12. i 74, Matavž u 15, 27. i 63, Vajnaldum u 39, 66. i 83. minutu. Žuti kartoni: Ricmajer, Jorgensen (PSV), M. M. Radulović (Zeta).

PSV (4-2-1-3): Vaterman - Manolev, Jorgensen, Derajk, Vilems (Ricmajer) - Van Oien, Engelar - Vajnaldum - Narsing, Depaj, Matavž.

Zeta (4-3-2-1): Bulatović - M. M. Radulović, Kaluđerović, M. B. Radulović (Vujačić), Novović - Burzanović, Z. Peličić (Ajković), Božović (Zlatičanin) - Došljak, Boljević - Korać.

Bonus video: