Bakić potpisao za Torino

Informaciju je "Vijestima" saopštio njegov menadžer Igor Gluščević, koji se zajedno sa Bakićem već tri dana nalazi u Torinu.
105 pregleda 1 komentar(a)
Marko Bakić, Foto: Savo Prelević
Marko Bakić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.08.2012. 16:23h

Priča oko odlaska doskorašnjeg kapitena Marka Bakića u Torino i zvanično je okončana - 18-godišnji vezista i jedan od najtalentovanijih crnogorskih fudbalera dokazivaće se u dresu kluba koji se vratio u Seriju A nakon tri godine.

Bakić je u utorak veče doputovao u Italiju, a posao je zvanično završen danas - sada već bivši fudbaler Mogrena istovremeno je postao član Torina i Fiorentine (klubovi imaju po 50 odsto vlasništva). Za takvu vrstu ugovora Italijani imaju i specijalnu riječ - "comproprieta".

Izvjesno je, međutim, da će Bakić prvu sezonu igrati u Torinu, a nakon toga će se dva kluba, koja su u odličnim odnosima, dogovarati gdje će naredne sezone igrati crnogorski fudbaler. Klubovi će pri tom ispoštovati i Bakićevu želju.

"Bakić je u naredne četiri godine član Torina i Fiorentine", potvrdio je "Vijestima" Igor Gluščević, menadžer mladog fudbalera.

Torinski list “Tutosport” još prije nekoliko dana je objavio da je vrijednost transfera nevjerovatnih tri miliona eura, te da bi Fiorentina i Torino uplatili po 1,5 miliona!

"Ne bih se bavio time, to su detalji ugovora koji nisu za javnost", odgovorio je Gluščević.

On je, logično, zadovoljan nakon obavljenog posla...

"Ovo je veliki uspjeh, potvrđuje se da u Crnoj Gori ima kvalitetnih igrača bez obzira na to na kom nivou je liga. To potvrđuju transferi Grbića, potom Đorđevića, evo sada i Bakića od kojeg očekujem da pokaže kvalitet i da se nametne u novoj sredini", zaključio je Gluščević.

Bonus video: