Marko Bakić u Torinu za milion eura!

Informacija da će Bakić postati član Torina potvrđena je "Vijestima" sinoć iz Italije, iz torinskog lista "Tutosport", ali uz još neke vrlo zanimljive detalje.
129 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2012. 09:38h

Kapiten Mogrena Marko Bakić na pragu je senzacionalnog transfera - 18-godišnji fudbaler sinoć je otputovao za Torino i već danas u toku dana trebalo bi i da ozvaniči saradnju sa istoimenim italijanskim prvoligašem, saznaju "Vijesti" iz pouzdanih izvora.

Ukoliko se sve bude odvijalo po planu, biće to novi veliki transfer koji je ostvario Mogren u posljednjih nešto više od 12 mjeseci, nakon odlazaka Petra Grbića u Olimpijakos prošle godine i Luke Đorđevića u Zenit ovog ljeta.

Kako nezvanično saznajemo, vrijednost transfera za Marka Bakića iznosi oko milion eura, od čega će dio pripasti Mogrenu, a dio menadžerskoj agenciji koja zastupa talentovanog fudbalera.

Informacija da će Bakić postati član Torina potvrđena je "Vijestima" sinoć iz Italije, iz torinskog lista "Tutosport", ali uz još neke vrlo zanimljive detalje.

Novinari ovog dnevnika tvrde da će Bakić istovremeno postati član Torina i Fiorentine (po 50 odsto vlasništva), što ne bi bila novost u italijanskom fudbalu. Primjer je Sebastijan Đovinko, koji je do ove sezone bio u vlasništvu i Parme i Juventusa.

Za takav vid ugovora Italijani imaju i specijalnu riječ - "comproprieta".

Bakić bi, po toj verziji, prvu sezonu igrao u Torinu, da bi se po njenom završetku, dva kluba, koja su inače u sjajnim odnosima, džentlmenski dogovorila gdje bi naredne godine igrao crnogorski fudbaler.

Jasno, klubovi bi ispoštovali i Bakićevu želju.

Opcija vezana za Fiorentinu nije novost, jer klub iz Firence od početka ljeta zainteresovan za usloge 18-godišnjeg fudbalera.

Italijani takođe tvrde da je vrijednost transfera nevjerovatnih tri miliona eura, te da bi Fiorentina i Torino uplatili po 1,5 miliona!

Koliko je realno da fudbaler iz Crnogorske lige ode za tri miliona eura veliko je pitanje, kako god bio bi to apsolutni rekord kada je u pitanju prelazak iz Crne Gore u inostranstvo.

Zato je varijanta od milion eura vjerovatnija, ali će detalji biti poznati možda već danas.

Bakić će u svakom slučaju obući dres tima koji se ove sezone vratio na veliku scenu, nakon tri sezone provede u Seriji B.

Torino je veliki klub, čak sedam puta je osvajao titulu šampiona Italije, dok je pet puta bio najbolji u Kupu. Popularni "bikovi" uživaju veliku popularnost u samom gradu, gdje imaju približno isto pristalica kao moćniji Juventus.

Bakić je, inače, tokom ljeta bio praktično "viđen" u Crvenoj zvezdi, a beogradski mediji naveliko brujali o tome.

"Crveno-bijeli", međutim, ni u jednom momentu nisu imali novca koji je imao Torino.

Bakić se tokom minule sezone sa uspjehom dokazivao u Mogrenu, omladinskoj i mladoj reprezentaciji, dok je na posljednjem prijateljskom meču sa Letonijom (naš nacionalni tim slavio sa 2:0) debitovao i za A reprezentaciju Crne Gore.

Interesantno da je Bakić u finišu meča sa Letoncima ušao umjesto Stevana Jovetića, koji je prije četiri godine takođe kao 18-godišnjak stigao u Fiorentinu...

Veliki transferi Mogrena

PETAR GRBIĆ

Prvi veliki transfer Mogren je ostvario krajem juna prošle godine - Petar Grbić je tada, nakon iscrpljujućih pregovora, otišao u grčki Olimpijakos.

Visina obeštećenja ostala je poslovna tajna, ali se nezvanično pominjala suma od 500 hiljada eura...

LUKA ĐORĐEVIĆ

Luka Đorđević je ovog ljeta, sredinom juna, stigao u Zenit i za veoma kratko vrijeme pokazao da će biti dragocjeno pojačanje ruskog šampiona.

Italijanski stručnjak Lućano Spaleti od starta je oduševljen Đorđevićem, koji je u julu proslavio 18. rođendan.

Bivši fudbaler Mogrena prije dva dana našao se na spisku selektora Branka Brnovića za predstojeće kvalifikacione mečeve sa Poljskom i San Marinom.

MARKO BAKIĆ

Treći veliki transfer je na pomolu - kapiten Mogrena Marko Bakić već danas bi mogao da obuče dres Torina, ili, kako javljaju italijanski mediji, da postane igrač i Torina i Fiorentine.

U realizaciji svih pomenutih transfera posredovao je crnogorski menadžer Igor Gluščević.

Galerija

Bonus video: