"Gladijatori" za prvi trofej u sezoni

Katalonci su prošlog četvrtka slavili sa 3:2 na "Nou kampu", moglo je da bude ubjedljivije, ali tijesan rezultat garantuje novu borbu gladijatora u Madridu...
2 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2012. 13:13h

Real Madrid je večeras pod dvostrukim pritiskom, iako niko nije vjerovao da u ovako ranoj fazi sezone tim Žozea Murinja može da upadne u tako velike probleme...

Međutim, kiksevi protiv Valensije i Hetafea su učinili svoje, pa šampion u drugom okršaju sa Barsom mora da ide na sve ili ništa - ili će osvojiti Superkup i donekle vratiti mir ili će već sada doći u situaciju da bude "u konopcima"...

Katalonci su prošlog četvrtka slavili sa 3:2 na "Nou kampu", moglo je da bude ubjedljivije, ali tijesan rezultat garantuje novu borbu gladijatora u Madridu. Uostalom, kao što se i očekuje...

"Ne interesuje me da li ćemo osvojiti Superkup ili ne, da li ćemo pobijediti Barsu ili ne... Želim samo da vidim reakciju kompletne ekipe, jer poslije izdanja protiv Hetafea moramo da uradimo nešto drugačije", rekao je Murinjo u najavi meča sa velikim rivalom.

Portugalac je tako juče na konferenciji više pričao o meču sa Hetafeom nego o duelu sa Barsom. Utakmica u predgrađu je za njega, kako ističe, neprihvatljiva.

"Neprihvatljiva je sa svakog aspekta - motivacija, koncentracija, taktika, duel igra. Sve je, baš sve, bilo na najnižem mogućem nivou. To više ne smije da se desi", i dalje je bijesan Murinjo.

Specijalni je onda pojasnio da Realu večeras (meč počinje u 22.30) ipak treba trijumf - zbog atmosfere.

"Ali sve je moguće u sudaru tako velikih klubova, velikih igrača. Sve je otvoreno, nadam se pobjedi", istakao je trener Reala, koji će već večeras imati na raspologanju Luku Modrića, kao i oporavljenog Pepea.

S druge strane, Barselona juri četvrti trofej zaredom u Superkupu i, naravno, novo slavlje u Realovom domu.

"Važne su titule, manje je bitno gdje ih slavimo, samo neka ih ima. Ne bi nam bio prvi put da slavimo u Madridu, znamo kako se to radi", rekao je Đerar Pike.

Štoper španske reprezentacije je priznao i da je iznenađen lošim startom sezone Reala.

"Iznenađujuće je što je Real izgubio pet bodova u samo dva kola. To je tim koji nije bio poražen od decembra prošle godine... Ipak, Real je Real, može da poveže 30 pobjeda, a mi moramo da budemo spremni na sve, jer je liga tek počela", jasan je Pike.

Vjerovatni sastavi - Real Madrid (4-2-3-1): Kasiljas - Arbeloa, Pepe, Serhio Ramos, Koentrao - Kedira, Alonso - Di Marija, Ozil, Kristijano Ronaldo - Benzema.

Barselona (4-3-3): Valdes - Dani Alveš, Pike, Maskerano, Alba - Ćavi, Buskets, Inijesta - Pedro, Mesi, Sančes.

Galerija

Bonus video: