PAOK-u i Rapidu uslovne kazne

Grčki i austrijski tim uslovno su izbačeni iz ovosezonskog takmičenja, kao i sljedećeg evropskog takmičenja za koje se kvalifikuju u narednih pet godina
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.08.2012. 12:33h

Disciplinska komisija Uefe kaznila je PAOK i bečki Rapid uslovnim izbacivanjem u Evrope, nakon incidenata njihovih navijača u prvom meču plej-of faze Lige Evrope u Solunu prošlog četvrtka.

Grčki i austrijski tim uslovno su izbačeni iz ovosezonskog takmičenja, kao i sljedećeg evropskog takmičenja za koje se kvalifikuju u narednih pet godina. Kazna će aktivirati samo u slučaju da navijači nekog od dva kluba u tom periodu ponove incidente.

PAOK se kao domaćin utakmice, između ostalog tereti za propuste u organizaciji, nesportsko ponašanje navijača, invaziju na travnjak i upotrebu pirotehnike.

Bezuslovno je kažnjen odigravanjem tri domaće utakmice pod Uefinom ingerencijom pred praznim stadionom, kao i sa 150 hiljada eura.

Rapid se tereti za nepropisno ponašanje publike i ubacivanje pirotehnike na teren. Austrijanci su takođe dobili kaznu odigravanja tri utakmice bez navijača, a moraju da plate 75 hiljada eura.

Klubovi imaju tri dana za žalbu.

Bonus video: