Kadetkinje nadigrale Hrvatsku

Naša selekcija je u svim elementima nadigrala svog protivnika, a meč je odlučen već u prvom poluvremenu kada je Darija Đukić postigla het-trik
2 komentar(a)
Kadetkinje, Foto: FSCG
Kadetkinje, Foto: FSCG
Ažurirano: 28.08.2012. 10:45h

Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je u gostima odgovarajuću selekciju Hrvatsje sa 4:0 u prvoj od dvije prijateljske utakmice koje se igraju u Čitluku.

Naša selekcija je u svim elementima nadigrala svog protivnika, a meč je odlučen već u prvom poluvremenu kada je Darija Đukić postigla het-trik i prelomila utakmicu u korist Crne Gore. U drugom poluvremenu mreža Hrvatica se tresla još jednom, a strijelac je bila Jelena Šturanović.

"Izuetno sam zadovoljni pristupom, angažovanjem, ali i kvalitetom igre koji smo pokazali. Potpuno smo nadigrali protivnika, naročito prva ekipa. To i nije veliko iznenađenje jer se radi o igračicama koje su prošle kompletne pripreme sa Ekonomistom i igrale u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa je ovaj rezultat i potvrda dobrog rada koji je uložen. Iskoristio bih priliku da se posebno zahvalim svom stručnom štabu - asistentima Jaukoviću i Radoviću, doktorki Vujičić i fizioterapeutu Mijović koji su uradili veliki posao tokom priprema", rekao je naš selektor Zoran Mijović.

Priliku za revanš Hrvatska će imati sjutra, kada će dva tima ponovo odmjeriti snage na istom stadionu.

"Sve igračice koje smo pozvali danas su dobile priliku da igraju, a drugi meč ćemo iskoristiti da damo veću minutažu onima koje su danas manje igrale. Moram istaći i veliko gostoprimstvo Hrvatskog nogometnog saveza koje se osjeća na svakom koraku. Zaista su učinili sve da nam omoguće odlične uslove za rad", rekao je Mijović.

Hrvatska - Crna Gora 0:4 (0:3)

Čitluk – Stadion NK „Brotnjo“. Gledalaca: 200. Sudija: Goran Paradžik (Bosna i Hercegovina).

Strijelci: Darija Đukić u 15,18. i 26. i Jelena Šturanović u 69. minutu.

Hrvatska: Ćurković (Miljković), Šegota, Dokuzović, Devčić, Tomić, Kristić, Zrno (Maganić), Tunić, Šefer-Hansen (Dolić), Maltašić, Dujmović.

Crna Gora: Žižić (Tomčić), Ivaštanin, Vidić (Miljanić), Vulić, Goranović, Vujičić (Mićunović), Krivokapić, Šturanović, Bojat (Ivanović), Bojanić (Divanović), Đukić (Ćorić).

Bonus video: