Savić ide u Firencu, sprema se „bomba”?

"Ako se Fiorentina pokaže kao neko ko je zaista spreman da otkupi Savićev ugovor, onda nema problema", kazao je Peličić za “Vijesti”.
75 pregleda 17 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Savo Prelević
Stefan Savić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.08.2012. 11:40h

Crnogorski defanzivac i fudbaler Mančester sitija Stefan Savić mogao bi već danas da postane član Fiorentine, saznaju “Vijesti” iz pouzdanih izvora.

Da je priča sasvim realna, potvrdio je i Savićev menadžer Žarko Peličić, koji će danas otputovati u Italiju.

"U fudbalu je sve moguće, pa i to. Posebno zbog toga što se u Mančesteru događaju stvari koje su sve osim fudbalske. Ako se Fiorentina pokaže kao neko ko je zaista spreman da otkupi Savićev ugovor, onda nema problema", kazao je Peličić za “Vijesti”.

Eventualnim transferom 21-godišnjeg defanzivca iz Premijer lige u Seriju A, krenuće i izuzetno uzbudljiv finiš prelaznog roka, koji se završava u petak u ponoć. Završnicu “merkata” će, sve su prilike, obilježiti i crnogorski fudbaleri.

Neki italijanski mediji javili su sinoć da bi u pravcu Mančestera kao zamjena za Savića mogao 19-godišnji štoper Fiorentine, Srbin Matija Nastasić, ali se čuju i druga, mnogo glamuroznija predviđanja.

Po tim najavama koje zasada imaju samo nezvaničnu verziju, spominjanje Nastasića je savršena “maska” za ono što se zaista sprema. U pitanju je mega-transfer koji bi obilježio fudbalsko ljeto u Evropi, stao uz rame Modrićevom prelasku u Real i Van Persijevoj selidbi iz Arsenala u Mančester junajted. Jasno, radi se o Stevanu Jovetiću i njegovom mogućem prelasku u Mančester siti!

Jovetićev menadžer Falji Ramadani bio je prije tri dana u loži stadiona “Artemio Franki” na meču Fiorentina - Udineze, gdje je uživo posmatrao kako njegov klijent sebi dodatno podiže ionako visoku cijenu (dva gola za veliki preokret i pobjedu).

Ramadani je, tvrde italijanski mediji, na otvorenoj liniji sa trenerom Mančester sitija Robertom Manćinijem, koji je žestoko zagrizao da dovede crnogorskog superstara, uprkos upornom odbijanju čelnika Fiorentine da ga prodaju.

Jedan engleski list napisao je prije nekoliko dana “kakav bi to bio prelazni rok bez snažnog udarca arapskih šeika na čelu Sitija”. Da li je prava “bomba” ostavljena za finiš i da li će u najveći transfer ljeta biti uključena dva crnogorska fudbalera, moglo bi da se zna već danas ili sjutra.

Zasada, prelazak Savića u Fiorentinu izgleda realniji, ali ko zna šta se sve sprema...

Bonus video: