Gazeta za Jovetića: Dragulj iz Podgorice

“Dragulj iz Podgorice”, kako je crnogorskog napadača oslovila “Gazeta delo sport”, postigao je oba gola u preokretu protiv Udinezea u prvom kolu Serije A (2:1)
8 komentar(a)
Jovetić, Foto: Beta/AP
Jovetić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.08.2012. 12:04h

Prestižni fudbalski portal “Goal.com” izabrao je Stevana Jovetića za igrača kola Serije A i uvrstio ga među šest fudbalera koji su se ovog vikenda istakli u svijetu.

“Dragulj iz Podgorice”, kako je crnogorskog napadača oslovila “Gazeta delo sport”, postigao je oba gola u preokretu protiv Udinezea u prvom kolu Serije A (2:1), od kojih drugi, majstorski, u prvom minutu sudijske nadoknade.

- Evo zašta sam se borio cijelo ljeto - blistao je vlasnik Fiorentine Andrea Dela Vale, kome su kamere zumirale košulju natopljenu znojem nakon drugog gola Jovetića.

- Bile su ovo zaista teški mjeseci i dani, ali smo uspjeli da formiramo dobar tim.

Dela Vale je sačuvao Jovetića do 28. avgusta, ali će morati da se grčeviti bori još tri dana. Stevan i još uvijek “nije na prodaju”, no pitanje je šta će biti ako neko ponudi astronomsku cifru. A “last minute” ponude obično se najlakše realizuju.

Jovetić je u timu kola Serije A zajedno sa golmanom Sampdorije Romerom, defanzivcima Lihštajnerom (Juventus), Danilom (Udineze) i Ranokjom (Inter), vezistima Maurijem (Lacio), Hamšikom (Napoli), Ernanešom (Lacio) i Asamoom (Juventus), te napadačima Militom (Inter) i Gomezom (Katanija).

Stevan je, ipak, za nijansu bio bolji od ostalih, zbog čega je po izboru portala “goal.com” ušao u još probranije, svjetsko društvo, u kojem su Felaini iz Evertona, Hazar iz Čelzija, Mesi iz Barselone, Nejmar iz Santosa i anonimus iz Dizeldorfa, Dani Šahin.

Bonus video: