Brnović: Najbitnija utakmica

Crnogorski fudbaleri dočekaće Poljsku 7. septembra, dok četiri dana kasnije gostuju San Marina. Na spisku 24 imena, uključujući navajlije Đorđevića i Boljevića
76 pregleda 36 komentar(a)
Brnović, Foto: Savo Prelević
Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.08.2012. 13:10h

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović objavio je danas spisak igrača za mečeve sa Poljskom i San Marinom, na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Crnogorski fudbaleri 7. septembra ugostiće Poljsku, dok će četiri dana kasnije biti gosti San Marina.

Brnović je pozvao 24 fudbalera, među kojima i dvojicu debitanata - Luku Đorđevića iz Zenita i Aleksandra Boljevića iz Zete, koji se nalaze i na spisku mlade selekcije.

Pozvani su: golmani - Mladen Božović (Videoton), Srđan Blažić (Farmagosta) i Vukašin Poleksić (Debrecin).

Odbrana - Savo Pavićević (Omonija), Milan Jovanović (Crvena zvezda), Vladimir Božović (Rapid), Marko Baša (Lil), Stefan savić (Mančester siti) i Miodrag Džudović (Spartak Nalčik).

vezni red - Vladimir Volkov (Partizan), Nikola Drinčić (Krasnodar), Mitar Novaković (Amkar), Simon Vukčević (Blekburn), Marko Ćetković (Buriram Junajted), Elsad Zverotić (Jang bojs), Milorad Peković (Grojter firt) i Luka Đorđević (Zenit)

napad - Stevan Jovetić (Fiorentina), Mirko Vučinić (Juventus), Fatos Beđiraj (Dinamo Zagreb), Andrija Delibašić (Rajo Valjekano), Dejan Damjanović (Seul), Filip Kasalica (Crvena zvezda) i Aleksandar Boljević (Zeta).

Brnović je kazao da je važno kvalifikacioni ciklus početi pobjedom.

"Počinje ono pravo, razmišljamo samo o bodovima. Ovo je ono najbolje, ta 24 igrača, sa dvojicom mladih Đorđevićem i Boljevićem. To je praktično najbitnija utakmica za nas. Nije presudna, ali bi nam dala krila da u narednim utakmicama odigramo još bolje. Ako pobijedimo Poljsku, a ja sam ubijeđen da hoćemo, onda će nas teško zastaviti bilo ko", rekao je Brnović na konferenciji za novinare.

On je naglasio da se ne plaši Poljske već povreda crnogorskih reprezentativaca.

"Jovanović je dobio udarac i ne trenira. Baša je takođe povrijeđen, ali se nadam da će se oporaviti. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, počev od Islanda, Belgije pa sada sa Letonijom. To je ono što me raduje, da imamo veći posjed lopte, i to je ono što hoćemo", rekao je Brnović.

Bonus video: