Zeta izgubila od Petrovca

Petrovčani u goleadi na "Trešnjici" slavili sa 4:3, iako je domaćin u dva navrata vodio.
79 pregleda 1 komentar(a)
Zeta-Petrovac, Foto: Boris Pejović
Zeta-Petrovac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.08.2012. 17:32h

Dugo toplo ljeto ostavilo je traga na Zeti - nakon serije uspjeha na međunarodnoj sceni, potom i ubjedljivog poraza od PSV-a pod Goricom, četa Rada Vešovića kapitulirala je od Petrovca na Trešnjici (3:4). U tri prvenstvena meča Zeta je osvojila samo bod, pa je već na startu u značajnom minusu. Domaćinu je slaba utjeha što je dva puta imao vođstvo... Pobjeda Petrovčana je, međutim, potpuno zaslužena, gosti su igrali otvoreno, vjerovali do kraja, ali i kaznili katastrofalne greške domaćih fudbalera.

Od starta se, međutim, igralo otvoreno, a Petrovac poveo u 16. minutu - Živković je tada dobro reagovao glavom nakon centaršuta Jablana. Na drugoj strani Korać je u 34. minutu prokockao šansu za izjednačenje, ali se ispravio četiri minuta kasnije poslije sjajne asistencije Božovića. Golgeter Zete tada je zaobišao golmana Popovića, a potom iskosa “provukao” loptu u nebranjenu mrežu. Odlični Jablan zaprijetio je ubrzo u dva navrata, ali je prednost domaćinu osigurao Božović lijepim šutem sa 20-ak metara.

U nastavku je Zeta kapitulirala već u drugom minutu - Milorad Dabić je neoprezno zaustavio loptu u svom šesnaestercu, a Jovanović iskoristio poklon i uz dosta sreće donio izjednačenje. A poslije toga je Božović prvo pogodio stativu, a potom odlično izveo “slobodnjak” (golman Popović je krajnjim naporom sačuvao mrežu). Došljak i Vladan Peličić su takođe zaprijetili gostima, dok je na drugoj strani napadač Petrovca Živković u 54. minutu prokockao zicer da se drugi put upiše u strijelce. Mladi Boljević, koji je kao i Burzanović dobio šansu sa klupe, donio je drugo vođstvo domaćinu oštrim šutem u 75. minutu...

Nakon toga se domaćin pomalo neočekivano našao u problemu - prvo je Jablan efektnim lobom izjednačio (Dabić mu je ostavio prostor), dok je tri minuta kasnije Radulović evrogolom pogodio suprotan ugao Bulatovićevog gola...

"Nevjerovatno kako smo izgubili, jer smo igrali korektno, dali tri gola. Pravili smo katastrofalne greške, ovako se gubi jedanput u deset godina. Poraz jeste bolan, čeka nas analiza, ali moramo da se vratimo... Početak je prvenstva, pa i lani smo bili u sličnom zaostatku. Tačno je da smo imali problema u defanzivi, ali imali smo i rezerviste, morali smo neke igrače da odmorimo", kazao je trener Zete Rade Vešović.

"Znali smo da će biti teško, ali i da treba da pokušamo da iskoristimo umor Zete nakon meča sa PSV-om. Iskoristili smo to što je kolega Vešović pokušao da odmori tim. Petrovac nije ranije mečeve igrao kao ovaj sa Zetom - dva puta smo gubili, ali na kraju smo sustigli prednost. Nadamo se da će ovaj meč uticati na to da Petrovac i u narednom periodu igra ovako", rekao je Rudolf Marčić, pomoćni trener Petrovca.

ZETA - PETROVAC 3:4

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 350. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Strijelci: Korać u 38, Božović u 43. i Boljević u 75. minutu za Zetu, a Živković u 16, Jovanović u 47, Jablan u 76. i Radulović u 79. minutu za Petrovac. Žuti kartoni: M. Dabić, Boljević (Zeta), Radulović (Petrovac).

Zeta: Bulatović 6, M. M. Radulović 5,5, Kaluđerović 6, V. Peličić 6, M. Dabić 5 (Zlatičanin), Božović 7,5, Kalačević 5,5 (Burzanović 6), Došljak 6, Z. Peličić 6, Korać 6,5, Knežević 6 (Boljević 6,5).

Petrovac: Popović 6,5, Radulović 7, Grbović 6,5, Mrvaljević 6,5, Graovac 6,5, Šofranac 6,5, Jovanović 7, Đukić 6,5 (Golubović), Jablan 8, Pepić 7 (Vujačić), Živković 7 (Lakić).

Bonus video: