Čelik ubjedljiv protiv Mladosti

"Ništa nema ljepše od vođstva u 1. minutu, a to se nama desilo", rekao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.
1 komentar(a)
Čelik, Foto: Savo Prelević
Čelik, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.08.2012. 11:26h

Fudbaleri Čelika potpuno zasluženo osvojili su prvu prvoligašku trojku pred domaćom publikom.

Već u 13. sekundi zatresla se mreža gostiju - Bulajić je odlično uposlio na lijevoj strani Ivanovića koji je produžio do Račića, a ovaj znalački produžio loptu iza leđa Prelevića. U 15. minutu, Račić je imao novu priliku, međutim, njegov šut glavom završio je pored gola. Sredinom prvog dijela, Kasapi je odlično izveo slobodan udarac, ali u petercu su zakasnili Radović i Račić zbog čega je šansa otišla u nepovrat. Prvi put gosti su zaprijetili u 39. minutu preko Rotkovića i to je bilo sve što su prikazali za 45 minuta.

"Ništa nema ljepše od vođstva u 1. minutu, a to se nama desilo. Međutim, mogli smo već u 1. poluvremenu da riješimo meč, prokockali smo nekoliko zicera. Na pauzi sam fudbalerima rekao da moramo biti konkretniji, borbeniji, ali u prvih 20-ak minuta ništa od dogovora iako smo mi, navodno, kontrolisali igru. Moglo nam se dogoditi u tom dijelu susreta i nešto vrlo loše, a onda je dosuđen jedanaesterac, Zorić je bio precizan i već je bilo riješeno pitanje pobjednika. Zaslužili smo ovu pobjedu i to me raduje", kazao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

Nakon odmora Mladost je prikazala više. Međutim, poslije neiskorišćenih prilika stigla je kazna. U 73. minutu, Šofranac je nepropisno u kaznenom prostoru zaustavio Zorića, zbog čega je glavni arbitar Jovan Kaluđerović pokazao na bijelu tačku. Igrač nad kojim je načinjen prekršaj bio je siguran egzekutor. Nakon toga, na terenu je postojao praktično jedan tim. Kao rezultat takve igre, stigao je i pogodak Ivanovića u 80. minutu. Zadovoljni stečenim, domaćini su do kraja znalački kontrolisali situaciju na terenu, dok protivnik nije imao snage za nešto više.

"Tek što smo krenuli sa centra, primili smo pogodak. Nije to smjelo da nam se dogodi. Upozoravao sam moje igrače - tim prije što smo došli na ovo gostovanje bez nekoliko standardnih prvotimaca - da od samog početka budu koncentrisani jer igramo protiv veoma jake ekipe. Očigledno nijesu to shvatili ozbiljno i izgubili smo, zasluženo. Čeliku od srca čestitam", rekao je Vladan Tomić, pomoćni trener Mladosti.

Čelik - Mladost 3:0

Nikšić - Stadion: Čelika. Gledalaca: 350. Sudija: Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović, Milutin Đukić (Cetinje). Strijelci: Račić u 1, Zorić u 74. minutu (jedanaesterac), Ivanović u 80. minutu. Žuti kartoni: Vuković, Zorić, Kasapić (Čelik), Mijušković, Šofranac, Seratlić (Mladost).

Čelik: Banović 7, Nikolić 7, Videkanić 7 (Adrović 7), Radović 7, Vuković 7, Kolev 7, Bulajić 7 (Jovović), Zorić 7,5, Kasapi 7, Ivanović 7,5 Račić 7 (Simić).

Mladost: Prelević 5,5, Nelević 6,5 (Kordić 6,5), Tomić 6 (Tatar 6,5), Mijušković 6,5 (Ožegović), Šofranac 5,5, Mitrović 5,5, Pavićević 6, Šćepanović 5,5, Rotković 6, Mandić 5,5, Seratlić 6.

Bonus video: