Lovćen probio led, Barani u šoku

"Utakmice znaju vrlo često da budu odlučene u samom finišu. Drago mi je što je sreća pogledala moje momke na ovom teškom terenu", kazao je Slobodan Halilović, trener Lovćena.
51 pregleda 1 komentar(a)
Lovćen, Foto: Boris Pejović
Lovćen, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.08.2012. 12:14h

Fudbal se igra do posljednjeg sudijskog zvižduka i to su najbolje na svojoj koži, u negativnom smislu, osjetili fudbaleri Mornara. Barani su željeli drugi trijumf na domaćem terenu, Cetinjani izlazak iz tunela loše serije negativnih rezultata. Mudrom i strpljivom igrom, dobrim ofanzivnim kapacitetima, prvu trojku u šampionatu uspjeli su da pronađu na sparnoj Topolici. U sudijskoj nadoknadi viđena su dva gola, a u razmaku od svega dva minuta, Mornar je od već viđenog boda stigao do rezultatskog minusa. Meč viner bio je Miloš Stevović, čija je klasa donijela tri velika boda izabranicima Slobodana Halilovića.

"Utakmice znaju vrlo često da budu odlučene u samom finišu. Drago mi je što je sreća pogledala moje momke na ovom teškom terenu. Isto tako mislim da nam se kad-tad moralo vratiti sve ono što smo propustili u prethodnim kolima. Očekujem da u narednom periodu ekipa bude još spremnija, a samim tim doći će i bolji rezultati", rekao je prvi strateg Lovćena, Slobodan Halilović.

U prvom poluvremenu igralo se na mahove, bez izglednih i ozbiljnijih prilika za postizanje gola. Gosti su zaprijetili već u 5. minutu preko Stevovića, Mornar je uzvratio četiri minuta kasnije preko štopera Stanišića. Najzreliju priliku za vođstvo domaćih u 24. minutu nije iskoristio najbolji strijelac Mornara Danilo Ćulafić.

U drugom dijelu viđena su sva tri gola, mnogo više borbi i zalaganja kako je temperaturni plus na Topolici znatno popustio. U 58. minutu gosti su se radovali. Bivši igrač Mladosti Milan Đurišić napravio je pravu bravuru po lijevoj strani, prevario čak tri protivnička igrača, uputio povratni pas ka ivici kaznenog prostora, na pravom mjestu našao se najbolji akter meča Stevović, i dodirom klase donio prednost svom timu.

U trenutku kada je četvrti arbitar Želimir Anđelić pokazao nadoknadu od četiri minuta, Mornar je stigao do poravnanja rezultata. Nakon pasa sa sredine terena, u šesnaestercu gostiju, fudbalski je reagovao rezervista Bogdanović, primio loptu i iz poluokreta savladao nemoćnog Vujovića. U nastavku, uslijedilo je isključenje Stanišića zbog parnog kartona, te gužva u šesnaestercu Mornara u kojoj se najbolje snašao Miloš Stevović i u posljednjim trenucima donio veliku radost saigračima.

"Nijesmo bili oni pravi, prosle primljenog pogotka bacili smo sve karte na ofanzivu i u sudijskoj nadoknadi došli do izjednačenja. Nažalost, desilo nam se da primimo pogodak kada smo najmanje očekivali. Uslijediće sasvim sigurno detaljnija analiza, a ja vjerujem u ovu ekipu i u bolje partije u narednim mečevima", kazao je šef stručnog štaba Mornara, Obren Sarić.

Mornar - Lovćen 1:2

Bar - Stadion: SRC "Topolica". Gledalaca: oko 400. Sudija: Dražen Petrić (Pljevlja). Pomoćnici: Nikola Radulović (Podgorica), Aleksandar Đikanović (Nikšić). Strijelci: Bogdanović 90+1 minutu (Mornar), Stevović 58. i 90+3. minutu (Lovćen). Žuti kartoni: Stanišić (Mornar), Marković, M. Draganić, Vujović (Lovćen). Crveni karton: Stanišić u 90. minutu (Mornar).

Mornar: Radanovć 6, Bubanja 6, Stanišić 6, Jelenić 6 (Rajković 6), Vojvodić 6, Merdović 6,5, Obradović 6, Sekulić 6 (Bogdanović 7), Jovančov 6, Kacić 6,5, Ćulafić 6 (Metović 6,5).

Lovćen: Vujović 6,5, Mirković 7 (Radunović), Martinović 6,5, Marković 6,5, Vušurović 6,5, Novović 7, Radović 7 (N. Draganić), Pejaković 7 (Žižić 6,5), Stevović 8, M. Draganić 7, Đurišić 7.

Bonus video: