Vlahović donio slavlje

"Mislim da smo pružili sasvim solidnu igru, iz koje je proisteklo nekoliko zrelih šansi", kazao je Nikola Rakojević, trener Rudara.
68 pregleda 4 komentar(a)
Nedeljko Vlahović, Foto: Vesko Belojević
Nedeljko Vlahović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 26.08.2012. 10:09h

Tek poslije šest neiskorišćenih zicera, mnoštva obećavajućih akcija i igre koja je u potpunosti mogla da zadovolji navijače, fudbaleri Rudara su u 65. minutu, golom Neđeljka Vlahovića, uspjeli da stignu do vođstva i da ga potom ljubomorno sačuvaju do kraja utakmice. Za apsolutno zasluženo slavlje, jer su bili bolji rival od Grblja. Doduše, bilo je i nekoliko situacija kada su se gosti, uz malo više prisebnosti, mogli radovati, ali to ne mijenja utisak da su bodovi pripali konkretnijoj ekipi.

Radost je došla pomalo neočekivano, iznenada, kada je nervoza polako počela da se uvlači u redove „rudara“. Bila je dovoljna munjevita reakcija kapitena koji je prihvatio loptu u šesnaestercu gostiju, raspalio po njoj i matirao nemoćnog Radulovića. A samo tri, odnosno sedam minuta ranije gosti su imali dvije čiste situacije za vođstvo, ali su prvo Đalac, pa Nemanja Nikolić promašili ono što se teško promašuje.

Teško je, takođe, i na malom prostoru nabrojati i podrobnije opisati sve prilike Rudara. Bilo ih je mnogo, sve kao plod izgrađenih akcija, ali posebno Nerić i društvo nisu imali svoj dan. Počelo je šansom Brnovića u 13. minutu, nastavilo udarcem Jovanovića u 15, pa stativom Nerića u 22, njegovim traljavim pokušajem tri minuta kasnije, nedovoljno preciznim šutom Vlahovića u 32. i nedovoljno jakim Igumanovića u 35. minutu. Na drugoj strani zaprijetio je Martinović nakon kornera pogodivši prečku u 19. minutu.

U nastavku, ista slika. Zicer propušta Jovanović, odmah zatim i Nerić, ali ne i Vlahović u već pomenutom 65. minutu.

Do kraja meča, Pljevljaci su rutinski zadržali minimalnu prednost, mada su poprilično zadrhtali u posljednjem, četvrtom minutu nadoknade, kada je Vukliš odbranio opasan šut Jankovića.

"Mislim da smo pružili sasvim solidnu igru, iz koje je proisteklo nekoliko zrelih šansi. Mnogo smo ih propustili, ali je na sreću Vlahović iskoristio svoju i donio nam tri važna boda kojim na pravi način zaokružujemo ciklus. Vjerujem da ćemo dobru igru i rezultat ponoviti i iduće subote u Budvi", zadovoljno je kazao trener Rudara, Nikola Rakojević.

"Imali smo i mi prilike da možda ostvarimo povoljniji rezultat, ali su ostale neiskorišćene što je Rudar znao da kazni i da, ipak, zasluženo trijumfuje. Za našu mladu ekipu dodatni problem je bio i ritam srijeda – subota, koji oni nisu mogli da izdrže. Čestitam Pljevljacima na osvojenim bodovima", rekao je strateg Grblja, Aleksandar Nedović.

Rudar - Grbalj 1:0

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: oko 700. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica) i Veselin Đuranović (Nikšić). Strijelac: Vlahović u 65 minutu. Žuti karton: Jeknić (Rudar).

Rudar: Vukliš 7, Nestorović 7, Igumanović 7, Brnović 7 (Jeknić), Vlahović 7, Jovanović 7,5, Popović 7,5, Nerić 6,5 (Krkeljić), Kaluđerović 7 (Rustemović), Alić 7, Damjanović 7.

Grbalj: Radulović 7,5, N. Bogdanović 6,5, Carević 6,5, Radusinović 7, I. Bogdanović 6,5, Ragipović 6,5, Martinović 7, D. Nikolić 6,5 (Pepić), Merdović 6,5 (Janković 7), Đalac 6,5, N. Nikolić 6,5 (Manojlović).

Bonus video: