Đoković presudio Budućnosti

Mogren je do prvog trijumfa došao očitavši bukvicu aktuelnom šampionu pod Goricom. Momci Brana Milačića odigrali su taktički odličan meč.
0 komentar(a)
Đoković, Foto: Savo Prelević
Đoković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.08.2012. 09:01h

Mogren je do prvog trijumfa došao očitavši bukvicu aktuelnom šampionu pod Goricom. Momci Brana Milačića odigrali su taktički odličan meč. Zatvorili su u potpunosti prilaze svom golu, dok je napadač budvanskog tima Adis Đoković iskoristio dvije prilike i dva puta matirao golmana Budućnosti Agovića.

"Stadion Budućnosti izaziva mnogo adrenalina kod protivnika, kao kod nas ovog puta. Postavili smo igru sa kojim sam mislio da možemo da savladamo Budućnost. Drago mi je što smo to uspjeli bez vedeta tima, znači da mogu i mlađi igrači da igraju utakmice", kazao je trener Mogrena Brano Milačić.

Budućnost je pokazala nemoć u napadu. Admir Adrović bio je u potpunosti odsječen od ostatka ekipe, Marko Vukčević i Selmo Kurbegović po bokovima gotovo neprimjetni, a nedostajalo je i kreativnosti u srednjem redu.

Sve to znali su da kazne gosti u finišu prvog poluvremena. U 40. minutu novopečeni reprezentativac Marko Bakić majstorski je proigrao Adisa Đokovića, koji je rutinski matirao Agovića.

Pet minuta kasnije Budućnost je bila u nokdaunu iz kojeg nije uspjela da se izvuče. Nakon kornera sa desne strane i konfuzne situacije u šesnestercu “plavih”, Đoković je još jednom zatresao mrežu aktuelnog šampiona.

"Mogren je sasvim zasluženo pobijedio. Bolje se snašao u prvom poluvremenu. Poslije nekoliko šansi na obje strane, oni su uspjeli prvi da otvore utakmicu i povedu. To je u nastavku bilo presudno. Poslije jednog prekida i naše nesmotrenosti poveli su 2:0 i tu je već bilo teško. U nastavku su većim požrtvovanjem, voljom i željom uspjeli da sačuvaju taj rezultat", istakao je na kraju strateg “plavih” Radislav Dragićević.

BUDUĆNOST - MOGREN 0:2

Podgorica - Stadion pod Goricom. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Dejan Pajović (Cetinje). Strijelac: Đoković u 40. i 45. minutu. Žuti kartoni: Kamberović, Golubović (Budućnost), Đoković, Butorović (Mogren).

Budućnost: Agović 5,5, Radunović 6, Peković 6, Đikanović 6 (Bošković), Kamberović 6, M. Vukčević 6, Flavio 6 (Nikač), N. Vukčević 6, Kurbegović 5,5 (Golubović 6), Adrović 5,5, Mugoša 6.

Mogren: Butorović 6, Ivanović 6,5, Popović 6, Kapisoda 6,5, Radišić 6,5, Mirković 6, Pržica 6,5, Bojić 6,5, Bakić 7 (Nuhodžić), Grbović 6,5 (Brnović), Đoković 7,5 (Đurović).

Bonus video: