Može li se zaustaviti pohod Juventusa?

Šampion favorit da odbrani tron, Inter, Roma, Milan i Napoli čekaju šansu iz drugog plana...
7 komentar(a)
Vučinić, Foto: Beta/AP
Vučinić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.08.2012. 11:58h

Bez prvog trenera Antonija Kontea (suspendovan 10 mjeseci jer nije želio da sarađuje sa vlastima na raskrinkavanju afere namještanja utakmica) i čekajući jedno veliko pojačanje u napadu (Edin Džeko, Stevan Jovetić ili Fernando Ljorente), Juventus kreće u odbranu titule.

"Stara dama” je prošle sezone osvojila Skudeto bez poraza, sa 23 pobjede i 15 remija. I to je, međutim, bilo dovoljno za 28. titulu u istoriji, a večeras protiv Parme (20.45 časova) na „Juventus areni” šampionski sastav će predvoditi Konteov pomoćnik Masimo Karera.

Mirko Vučinić je najavljen od prvog minuta na terenu, a društvo u napadu bi trebalo da mu pravi povratnik Sebastijan Đovinko.

"Nisam isti kao Konte, ali dolazim na njegovo mjesto i znam šta mi je posao. Spreman sam, u službi sam ekipe i kluba", rekao je Karera.

Juventus je jači za tandem Udinezea (Kvadvo Asamoa - Maurisio Isla), a došao je i Lusio iz Intera.

I dok je Juve sve jači, glavni konkurent Milan je sišao sa glavne scene - pošao je praktično cijeli tim, a najvažniji su svakako odlasci Zlatana Ibrahimovića i Tijaga Silve u PSŽ, te Antonija Kasana u Inter.

Milan bi posljednjih dana prelaznog roka trebalo da angažuje Kaku na pozajmicu (stigao je Pacini), a očekuje se i dolazak 17-godišnjeg Mbajea Nijanga iz Kaena.

"Krećemo od nule, ali i ovaj tim koji imam na raspolaganju može da bude konkurentan", kazao je trener Milana Masimilijano Alegri, čiji tim će na startu igrati protiv Sampdorije.

U Interu je, s druge strane, totalna revolucija - Andrea Stramaćoni je riješio da osvježi tim. Otišli su Dijego Forlan, Lusio, Mauro Zarate, Pacini, Žulio Sezar, blizu odlaska je i Majkon, a stigli su Rodrigo Palasio, Kasano, Matijas Silvestre, Alvaro Pereira, Valter Gargano, Gabi Mudingaji...

Potencijal da se bori za vrh ima i Roma, koja je promijenila trenera (sada je na klupi Zdenjek Zeman), stigla su i pojačanja - novi članovi „vučice” su Matija Destro, Federiko Balzareti, brazilski defanzivci Leandro Kastan i Dodo, Amerikanac Majkl Bredli...

Među favoritima je i Napoli (ostao bez Ezekjela Lavecija), kao i Lacio s novim trenerom, Bosancem Vladimirom Petkovićem.

PAROVI 1. KOLA

DANAS

FIORENTINA - UDINEZE 18.00

JUVENTUS - PARMA 20.45

SJUTRA

MILAN - SAMPDORIJA 18.00

ROMA - KATANIJA 20.45

ATALANTA - LACIO

KJEVO - BOLONJA

ĐENOVA - KALJARI

PALERMO - NAPOLI

PESKARA - INTER

SIJENA - TORINO

Bonus video: