Čelik i Mladost za prestiž i mjesto u gornjem domu

"Uspjeh u Budvi dobiće na značaju samo u slučaju da savladamo Mladost", rekao je Zoran Banović, golman Nikšićana.
1 komentar(a)
Čelik jedinstvo, Foto: Luka Zeković
Čelik jedinstvo, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.08.2012. 11:01h

Pobjedom nad Mogrenom, fudbaleri Čelika vratili su se u pobjednički ritam. Izabranici Slavoljuba Bubanje danas imaju novu priliku da se dokažu pred domaćom publikom. Istina, zadatak neće biti nimalo lak jer u goste stiže Mladost, koja u dosadašnjem dijelu prvenstva ne zna za neuspjeh. Međutim, ekipe koje pretenduju da se nađu u gornjem dijelu, dodatno motivišu „metalurge“.

"Uspjeh u Budvi dobiće na značaju samo u slučaju da savladamo Mladost. Utakmica neće biti laka, jer protivnik ima izvanrednu ekipu. Međutim, dokazali smo da bolje igramo protiv kvalitetnih ekipa. Mladost gaji igru kratkih pasova, i ako im se prepusti sredina terena, znaju da budu vrlo opasni. Potrudićemo se da im od starta stavimo do znanja da nemaju šta da traže u Nikšiću. Moramo igrati požrtvovano tokom cijelog meča, jer opuštanje u prvoligaškom društvu brzo bude kažnjeno. Nadam se da ćemo osvojiti prve prvoligaške bodove kod kuće, jer je to nešto što nam nedostaje", rekao je Zoran Banović, golman Nikšićana.

Mladost ima sedam bodova nakon prva tri meča, a podgorički tim je opravdao visoke ambicije, prije svega, trijumfom nad Petrovcem u srijedu popodne na Starom aerodromu. Iz tabora Mladosti ne žele, međutim, da se razmeću krupnim riječima...

"Ulazimo sa željom da pobijedimo, ali da ne obećavamo da ćemo osvojiti bod ili sva tri. Najvažnije je da pružimo maksimum, sigurno je da ćemo to uraditi. Idemo da se nadigravamo i ostvarimo pobjedu ukoliko se ukaže šansa. Čelik ima dobru ekipu, vidjelo se to i u prethodnoj sezoni u finalu Kupa protiv Rudara. Sve pohvale na njihov račun, imaju ekipu koju niko ne može da potcijeni. Nećemo ih, međutim, ni precijeniti", kazao je Marko Šćepanović , koji je prije nekoliko dana postigao drugi pogodak protiv Petrovca.

Trener Mladosti Miodrag Vukotić ne može da računa na beka Draška Božovića koji je isključen u minulom kolu.

Čelik - Mladost

Nikšić - Stadion Čelika. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović, Milutin Đukić (Cetinje). Početak u 17 časova.

Čelik (4-4-2): Banović – Nikolić, Radović, Dubljević, Videkanić - Kolev, Bulajić, Zorić, Simić - Ivanović, Račić.

Mladost (4-2-3-1): Marčelja - Tomić, Šofranac, Mitrović, Živković (Nelević) - Sanković, Mandić - Seratlić, Pavićević, Šćepanović - Rotković.

Bonus video: