Lider želi da sačuva vrh

"Ako smo uspjeli da savladamo Rudar u Pljevljima, ne vidim razlog zašto ne bismo isto ponovili protiv Jedinstva u Bijelom Polju", rekao je Jovan Nikolić, vezista Sutjeske.
4 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2012. 09:29h

Stoprocentan učinak u prva tri kola obavezuje fudbalere Sutjeske na maksimalan pristup protiv Jedinstva. Briljantan start, dobra igra i ogromna doza samopouzdanja uslovili su da Sutjeska s visine gleda rivale, koji u novoj sezoni još nijesu uspjeli uzdrmati izabranike Dragana–Gage Radojićića.

A novi ispit koji ih očekuje u Bijelom Polju trebalo bi da potvrdi da je nikšićki prvoligaš zreo za velike domete. Dakle, ulogu favorita treba da opravdaju na terenu, jer lider, ipak, mora pokazati „zube“ ako želi da ostane na čelu prvoligaškog karavana.

"Nadam se da nećemo protiv Jedinstva prekinuti uspješnu seriju. Domaćin će biti silno motivisan, jer još nije osjetio slast pobjede. Ipak, naša obaveza je da se sa novog gostovanja vratimo neporaženi. Ako smo uspjeli da savladamo Rudar u Pljevljima, ne vidim razlog zašto ne bismo isto ponovili protiv Jedinstva u Bijelom Polju. Osim protivnika, najveći problem predstavljaće nam loš teren. Međutim, uslovi su isti za oba rivala, tako da se moramo prilagoditi trenutnom stanju.

Najvažnije je da odigramo odgovorno i disciplinovano, jer je to najbolji recept za uspjeh. Bjelopoljci su nedavno smijenili trenera i odmah nakon promjene osvojili veliki bod u Baru, čime su najavili izlazak iz rezultatske krize. Ipak, u uvodnim kolima dokazali smo da imamo kvalitet da se upustimo u otvorenu borbu protiv svih, nezavisno od toga gdje i protiv koga igramo. Uostalom, u svaki meč ulazimo s ciljem da pobijedimo. Tako će biti i danas", rekao je Jovan Nikolić, vezista Sutjeske.

Avramović: Vjerujem u moje fudbalere

Igrači Jedinstva spremni su za dobru fudbalsku predstavu i žele da se danas nadigravaju sa Sutjeskom. Atmosfera u ekipi je dobra, posebno nakon osvojenog boda na prethodnoj utakmici protiv Mornara, a domaći fudbaleri i ovog puta očekuju podršku sa tribina koja im je i te kako potrebna. Iako ulogu favorita prepuštaju lideru, u bjelopoljskom taboru vjeruju da će ostaviti dobar utisak i doći do povoljnog rezultata.

"Ekipa Sutjeske je fizički odlično spremna i ima nekoliko izvanrednih igrača. Naša obaveza je da ih zaustavimo, a to možemo samo ukoliko budemo koncentrisani tokom cijelog meča. Vjerujem u moje fudbalere i sigurno da će učiniti sve kako bismo uvećali bodovni saldo. Takođe, zamolio bih navijače da nas podrže i budu strpljivi jer ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji", kaže trener Jedinstva Sreten Avramović.

Jedinstvo - Sutjeska

Bijelo Polje - Gradski stadion. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Dragiša Drljević (Berane), Nikola Vujović (Bar). Početak u 17 časova.

Jedinstvo (4-4-2): Aković - Ušumović (Gojačanin), Fetahović, Petrović, Vuković - Rodić, Drašković, Radulović, Medenica - Boričić, Kajević.

Sutjeska (4-4-2): Janjušević - Krivokapić, Đurović, Zogović, Perošević - Stefanović, J. Nikolić, B. Nikolić, Jovović - Isidorović, Šušnjar.

Bonus video: