Pljevljaci ne žele novi kiks pod Golubinjom

"Ovog puta ne smije biti kiksa, iako je jasno da nas čeka težak zadatak protiv ekipe koja očigledno zna kako da se ponaša u gostima", rekao je Dušan Nestorović.
1 komentar(a)
Dečić - Rudar, Foto: Boris Pejović
Dečić - Rudar, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.08.2012. 10:03h

Da sve utakmice igraju u gostima, fudbaleri Rudara bi vjerovatno već bili lideri na tabeli. Međutim, na teren se mora i pod Golubinjom, gdje ove jeseni ima problema. Da li će ih od subote popodne biti više, ili će ih četa Nikole Rakojevića prebroditi, pokazaće megdan sa Grbljem koji je nedavno u Nikšiću demolirao Čelik. Dakle, biće vatre između starih rivala, sve su prilike i dovoljno neizvjesnosti, valjda i dobrog fudbala, što bi sve zajedno, uprkos vrućini, moglo privući i dosta navijača na tribine.

A oni koji dođu, očekivaće pobjedu pljevaljskog prvoligaša. I dočekaće je, vjeruje pouzdani lijevi spoljni u Rudaru, Dušan Nestorović:

"Recept je odgovorna igra od prvog do 90. minuta, manji broj grešaka nego u duelu sa Sutjeskom, čvrstina u odbrani i, što je najvažnije, efikasnost u napadu. U Bijelom Polju i na Cetinju smo uspijevali da neke od brojnih šansi realizujemo i da slavimo, ali je to izostalo u duelu sa Nikšićanima, zbog čega smo i kažnjeni. Ovog puta ne smije biti kiksa, iako je jasno da nas čeka težak zadatak protiv ekipe koja očigledno zna kako da se ponaša u gostima.

Imaju i mladih i iskusnih igrača, tu je i golgeter Đalac, naš dojučerašnji član Radusinović... Ipak, mislim da smo u prednosti, da je kvalitet na našoj strani, pa i da je domaći teren naš bitan adut, bez obzira na poraz prošle subote. U svakom slučaju, vrijeme je da slavimo i u Pljevljima i da konačno valorizujemo prethodni trijumf na strani", optimista je Prijepoljac u „rudarskom“ taboru.

Iako su prije nekoliko dana poraženi od Budućnosti pred svojim navijačima (1:2), Grbljani u dobrom raspoloženju iščekuju današnje gostovanje. Ekipa Aleksandra Nedovića ohrabrena je načinom na koji je odreagovala protiv “plavih”, na kraju je umalo izbjegla poraz od šampiona...

"Čeka nas teško gostovanje protiv kvalitetne ekipe kakva je Rudar. Mi smo, međutim, pokazali da možemo da igramo sa svakim. Protiv Budućnosti smo lošije krenuli, gubili sa 2:0, ali smo se potrudili da se na najbolji način vratimo u meč. Ne bih, međutim, komentarisao suđenje sa te utakmice.

Respektujemo Rudar, idemo da se nadigravamo i sa njima. Pokazali smo da bolje igramo na strani, nedavno smo osvojili tri boda protiv Čelika na teškom gostovanju. Zašto ne bismo probali da uradimo isto i u Pljevljima", istakao je Lazar Martinović, vezista Grblja.

Rudar - Grbalj

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković, Veselin Đuranović (Podgorica). Početak u 17 časova.

Rudar (4-4-2): Vukliš - Popović, Nestorović, Alić, Damjanović - Brnović, Vlahović, Kaluđerović, Igumanović - M. Jovanović, Nerić.

Grbalj (4-4-2): Radulović - Bogdanović, Tučević, Carević, Radusinović - Martinović, Ragipović, Janković, Đalac - Merdović, N. Nikolić.

Bonus video: