Čelzi doveo Aspilikuetu

Detalji ugovora nisu navedeni, ali se pretpostavlja da je Čelzi platio sedam miliona funti (8,85 miliona eura) za fudbalera koji je nosio dres Španije na Olimpijskim igrama u Londonu
1 komentar(a)
Sesar Aspilikueta, Foto: Beta/AP
Sesar Aspilikueta, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.08.2012. 11:59h

Četiri dana prije 23. rođendana, Sesaru Aspilikueti se ostvario san - dosadašnji igrač Marseja postao je član Čelzija.

Prvak Evrope je doveo jednog od najtalentovanijih desnih bekova na svijetu, koji je pokazao klasu u velikanu sa „Velodroma”, gdje je proveo posljednje dvije sezone.

Detalji ugovora nisu navedeni, ali se pretpostavlja da je Čelzi platio sedam miliona funti (8,85 miliona eura) za fudbalera koji je nosio dres Španije na Olimpijskim igrama u Londonu.

Aspilikueta je četvrti Španac u redovima „plavaca”, jer Roberto di Mateo na raspolaganju ima i Huana Matu, Oriola Romeua i Fernanda Toresa.

Dolaskom sjajnog beka, koji je ponikao u Osasuni, otvaraju se izlazna vrata za Davida Luiza, kojeg po navodima medija traže Mančester siti i Barselona.

Brazilac sada definitivno neće biti u prvom planu, jer će Bane Ivanović vjerovatno preseliti na poziciju štopera.

Čelzi je, očito, odlučio da ove godine pravi novi tim, jer je kupovao samo mlade igrače - ranije su došli sjajni Belgijanac Eden Azar (21) i njegov mlađi brat Torgan (19), Brazilac Oskar (20) i Marko Marin (23), Srbin iz BiH koji igra za reprezentaciju Njemačke.

Vigan je, uzgred, objavio da je prihvatio petu ponudu kluba sa "Stamford bridža" za 21-godišnjeg Nigerijca Viktora Mozesa, ali se ne navodi koliko je visoka. Predsjednik Vigana Dejv Velan je ranije tražio 10 miliona funti.

"Plavce" su nakon isteka ugovora napustili Didije Drogba (34, Šangaj Šenhua), Žoze Bosingva (30, Kvins park Rendžers) i Salomon Kalu (27, Lil)..

Bonus video: