Život Lea Mesija bi bio ugrožen!

"Ove fotografije pokazuju da su teroristi prijetili Mesiju, njegovoj porodici i cijelom argentinskom timu. Ovo je nova vrsta terorizma, koja plaši sportiste. To je isti terorizam, koji je izazvao masakr u Minhenu 1972. godine", kazala je Regev
70 pregleda 7 komentar(a)
regev, Foto: As.com
regev, Foto: As.com
Ažurirano: 06.06.2018. 17:33h

Utakmica Izrael - Argentina neće se igrati iz samo jednog razloga - prijetnji smrću Leu Mesiju i njegovoj porodici.

To je izjavila Miri Regev, ministarka kulture i sporta Izraela, na vanrednoj konferenciji za medije, povodom otkazivanja meča, koji je trebalo da se odigra 9. juna u predgrađu Jerusalima.

Regev je pokazala i forografije Mesijevog dres po kome je bila posuta - krv.

"Ove fotografije pokazuju da su teroristi prijetili Mesiju, njegovoj porodici i cijelom argentinskom timu. Ovo je nova vrsta terorizma, koja plaši sportiste. To je isti terorizam, koji je izazvao masakr u Minhenu 1972. godine", kazala je Regev.

Ona je naglasila da prijetnje dolaze od palestinskih terorista.

"To što je utakmica premještena iz Haife u Jerusalim nema nikakve veze. U pitanju je terorizam, utakmica nema jer bi život Lea Mesija bio ugrožen", kazala je Regev.

Predsjednik Fudbalskog saveza Argentine Klaudio Tapija ranije danas je kazao da je "zbog prijetnji" morao sam da zaštiti igrače i članove nacionalnog tima, te da otkaže utakmicu.

"Ova odluka nema nikakve veze sa izraelskom i jevrejskom zajednicom, već sa aktuelnim trenutkom u kome se, nažalost, nalazi svijet u kome živimo. Nadam se da svi razumiju da smo ovom odlukom napravili nešto značajno za mir u svijetu", naglasio je on.

Bonus video: