Lako za Inter i Lacio, pobijedio i Liverpul

Crvena zvezda je reagovala dobro na smjenu trenera, pa konačnih 0:0 na Marakani daju za pravo "crveno-bijelima" da se nadaju da mogu da iznenade Bordo u revanšu.
1 komentar(a)
Lacio, Foto: Beta/AP
Lacio, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.08.2012. 21:53h

Dva italijanska predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Inter i Lacio, odradili su planirano već u prvim mečevima plej-ofa.

Milanski tim je bez većih problema savladao Vaslui u Rumuniji (2:0), Lacio istim rezultatom Muru u Sloveniji, pa je već sada jasno da idu u manje evropsko takmičenje.

U Rumuniji je proradila argentinska veza - Esteban Kambjaso je pogodio u 34. minutu poslije kornera, a u nastavku se upisao i Rodrigo Palasio. Asistent kod oba gola je bio Vesli Snajder.

Kapiten Intera Havijer Zaneti je večeras odigrao 800. zvanični meč u dresu "crno-plavih"...

Rimljane su do trijumfa u Sloveniji vodili Brazilac Ernanes i Miroslav Klose.

Veliki korak ka Ligi Evrope je napravio i Liverpul - "redsi" su u finišu srušili otpor Hartsa u Edinburgu, a presudio je autogol Vebstera.

CSKA je pogotkom Honde slavila u Stokholmu protiv AIK-a, a minimalnim rezultatom je pobijedio i drugi ruski tim, Anži.

Ekipa iz Mahačkale je na svom terenu savladala AZ Alkmar, a jedini pogodak je postigao visoki napadač Traore.

Crvena zvezda je reagovala dobro na smjenu trenera (Prosinečkog zamijenio Janković), pa konačnih 0:0 na Marakani daju za pravo "crveno-bijelima" da se nadaju da mogu da iznenade Bordo u revanšu.

U izjednačenoj utakmici u Beogradu najbolju šansu za domaćina je imao Lazović, a najbliži mreži Bajkovića na drugoj strani je bio Poljak Obranjak.

Partizan je izgubio u Norveškoj od Tromsa (3:2) i na kraju je čak i dobro prošao, jer je imao dva gola minusa.

Domaćin je sva tri gola postigao iz prekida, a da Beograđani zadrže šanse pred revanš u Humskoj pobrinuli su se Saša Marković i mladi Mitrović.

Najubjedljiviji trijumf zabilježio je Atletik Bilbao koji je na svom terenu počistio finski Helsinki (6:0).

Po dva puta su mrežu protivnika tresli Aduric i Susaeta, a pogađali su i Peres i Iraola.

Slask, tim koji je u 2. kolu kvalifikacija eliminisao Budućnost, poražen je od Hanovera u Vorclavu sa 5:3, pa je jasno da njemački tim teško može da ispusti tu prednost.

Pobijedio je i Marsej u Moldaviji (2:1 protiv Šerifa), Levante u Škotskoj protiv Madervela, dok je Njukasl remizira sa Astromitosom u Grčkoj.

Bonus video: