Argentina ne igra protiv Izraela "zbog prijetni i da bi dala doprinos miru u svijetu"

"Ova odluka nema nikakve veze sa izraelskom i jevrejskom zajednicom, već sa aktuelnim trenutkom u kome se, nažalost, nalazi svijet u kome živimo. Nadam se da svi razumiju da smo ovom odlukom napravili nešto značajno za mir u svijetu", naglasio je Tapija
1 komentar(a)
argentina, Foto: Reuters
argentina, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.06.2018. 15:45h

Predsjednik Fudbalskog saveza Argentine Klaudio Tapija kazao je da je otkazivanje prijateljskog meča sa Izraelom bila jedina mogućnost, nakon svega kroz šta je nacionalna selekcija prošla minula tri dana.

Utakmica, koja je bila zakazana za 9. jun, trebala je da se odigra u predgrađu Jerusalima, ali izazvala je mnogo negativnih reakcija, te protesta Palestinaca.

Predsjednik Fudbalskog saveza Palestine Đibril Rađub pozvao je ljubitelje fudbala da spale dresove i fotografije Lea Mesija, ukoliko se meč odigra

"Dobijali smo i prijetnje, bilo je toliko negativnih komentara, jednostavno bili smo prinuđeni da nešto uradimo. Morao sam da zaštitim igrače i članove nacionalnog tima, i psihičkih i potencijalno fizičkih neprijatnosti", kazao je Tapija.

"Ova odluka nema nikakve veze sa izraelskom i jevrejskom zajednicom, već sa aktuelnim trenutkom u kome se, nažalost, nalazi svijet u kome živimo. Nadam se da svi razumiju da smo ovom odlukom napravili nešto značajno za mir u svijetu", naglasio je on.

Palestinci, koji su tvrdili da bi odigravanje poduprijelo napore Izraela da legalizuje okupaciju Jerusalima, održali su proteste u mnogim mjestima, pa čak i u Barseloni gdje se Argentinci pripremaju za Svjetsko prvenstvo.

Bonus video: