Mladost bolja od Petrovca

Ispostavilo se da je meč odlučen u uvodu drugog dijela, a prvo su Petrovčani, čini se s pravom, bili nezadovoljni jer im nije dosuđen penal u 48. minutu...
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2012. 08:33h

Mladost je slavila sigurnu pobjedu protiv Petrovca i time srušila negativnu tradiciju u mečevima sa primorskim timom.

U prvom dijelu domaćin je krunisao dominaciju tako što je bivši napadač Petrovca Rotković iskoristio jednu od nekoliko dobrih situacija i preciznim udarcem u 32. minutu na efektan način matirao golmana Popovića.

Ispostavilo se da je meč odlučen u uvodu drugog dijela, a prvo su Petrovčani, čini se s pravom, bili nezadovoljni jer im nije dosuđen penal u 48. minutu. Iskusni Jablan izveo je prekid sa lijeve strane, nakon čega je lopta pogodila Šćepanovića u ruku.

A tri minuta kasnije upravo je Šćepanović presudio Petrovčanima - fudbaler Mladosti povukao je loptu sa centra, a potom sa ivice šesnaesterca plasiranim šutem postavio konačan rezultat.

U finišu je, ipak, bilo uzbuđenja, pogotovo jer je bek Mladosti Božović zaradio drugu javnu opomenu u 76. minutu. Petrovčani su nakon toga tri puta zaprijetili - Jovanović je okrznuo loptu glavom nakon prekida, Živković je mlako zakačio loptu poslije nekoliko šuteva svojih saigrača i velikog karambola u šesnaestercu Mladosti, dok je u nadoknadi i rezervista Pepić mogao do utješnog pogotka, ali je Marčelja bio siguran.

"Dobro smo ušli u meč i došli do igre koju smo priželjkivali. U prvom dijelu smo imali dosta šansi, a sredinom poluvremena došli i do vodećeg gola. Na početku drugog dijela Šćepanović je riješio pobjednika, mada je u finišu bilo i pritiska nakon isključenja Božovića. Imamo sedam bodova, ali imajući u vidu da imamo 12 novih fudbalera treba da se potrudimo da obezbijedimo kontinuitet forme", rekao je Vladan Tomić, pomoćni trener Mladosti.

"Bilo je nehumano igrati na 40 i više stepeni. Čestitam Mladosti na zasluženoj pobjedi. Ne bih tražio izgovor u suđenju, koje je bilo perfektno ako se izuzme detalj kada nam nije sviran klasičan penal. No, protivnik je više želio pobjedu i zasluženo je stigao do nje", kazao je Ivan Jablan, iskusni napadač Petrovca.

Mladost - Petrovac 2:0

Podgorica - Stadion Mladosti. Gledalaca: 150. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica), Aleksandar Đikanović (Nikšić). Strijelci: Rotković u 32. i Šćepanović u 51. minutu. Žuti kartoni: Božović, Rotković (Mladost), Đukić, Marković, Jovanović (Petrovac). Crveni karton: Božović (Mladost).

Mladost: Marčelja 7, Božović 5,5, Šofranac 7, Mitrović 7, Živković 6,5 (Nelević), Sanković 6,5, Mandić 6,5, Seratlić 6,5, Pavićević 6,5 (Ožegović), Šćepanović 7, Rotković 7 (Kordić).

Petrovac: Popović 6,5, Radulović 6,5, Grbović 6,5, Lakić 6,5, Mrvaljević 6,5, Šofranac 6 (Đukić), Golubović 6 (Marković), Jovanović 6, Vujačić 6 (Pepić 6), Živković 6, Jablan 6.

Bonus video: