Rudar osvojio tri boda na Cetinju

Blažo Igumanović je šutirao iskosa sa lijeve strane i savladao golmana Vujovića za jedini gol na meču...
1 komentar(a)
Igumanović, Foto: Z.ĐURIĆ
Igumanović, Foto: Z.ĐURIĆ
Ažurirano: 23.08.2012. 10:03h

Lovćen je nakon tri kola jedini tim u ligi bez ijednog boda. Fudbaleri Rudara uspjeli su da savladaju Cetinjane na Obilića poljani. Bili su za nijansu bolji, ali su ipak zasluženo slavili.

Od samog početka, gosti iz Pljevalja, bili su agresivniji, i reklo bi se, željniji da daju gol.

Tako su prvu ozbiljnu šansu Pljevljaci imali već u 21. minutu, kada je Vlahović centrirao do Nerića, koji je šutirao glavom, ali pogodio samo prečku.

U tom trenutku kao da su se probudili i domaćini, pa su samo nekoliko minuta kasnije imali šansu da povedu - nakon greške odbrane Rudara, Pejaković je izašao sam pred golmanom gostujuće ekipe, ali je bio neprecizan. Do kraja prvog dijela, Lovćen je imao više inicijative, ali je mreža golmana Rudara ostala mirna.

Krenuli su Cetinjani oštro i u nastavku – imalu sjajnu šansu, kada je Đurišić sve sam uradio, našao se pred golmanom gostiju, ali i ovog puta loptu je zaustavila stativa.

Nizale su se šanse za obje ekipe, a a onda u 61. minutu sudija je pokazao na 11 metera za goste iz Pljevalja - Pejaković je srušio Brnovića u kaznenom prostoru a sudija Mileta Šćepanović bez dileme pokazao na bijelu tačku. Međutim, Milenko Nerić je bio neprecizan.

Ipak, ovaj promašaj kao da je samo podigao fudbalere Rudara, koji su u 72. minutu stigli do zlatnog gola.

Blažo Igumanović je šutirao iskosa sa lijeve strane i savladao golmana Vujovića - 0:1.

I fudbaleri Lovćena željeli su šansu sa bijele tačke, tako da su u prvom minutu nadoknade tražili penal zbog igranja rukom Dejana Damjanovića. Međutim, sudija Šćepanović, očigledno, nije video isto što i igrači tima sa Obilića poljane.

Na kraju, Lovćenu je ostalo da žali za još jednom propuštenom šansom da osvoji bodove, a Rudar je sa Cetinja otišao sa sva tri boda.

"Ekipa Rudara je imala inicijativu, gosti su pokazali da su kvalitetan tim. Pokušali smo da igramo na kontre, imali smo svoje prilike, ali nažalost ih nijesmo iskoristili", kazao je trener Lovćena Slobodan Halilović.

Na drugoj strani, Nikola Rakojević je bio zadovoljan pobjedom.

"Mislim da smo zasluženo slavili. Bili smo nervozni u posljednjim minutima, ali smo ipak uspjeli da sačuvamo vođstvo. Imamo problem sa realizacijom, ali se nadam da će u narednom periodu to biti bolje", kazao je Rakojević.

Lovćen - Rudar 0:1

Cetinje - Stadion: Obilića poljana. Gledalaca: oko 500. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Vladan Todorović (Nikšić). Stijelac: Igumanović u 72. minutu. Žuti kartoni: Radović, Turković, Novović, Vušurović (Lovćen), Brnović, Jeknić i Popović (Rudar).

Lovćen: Vujović 8, Mirković 7,5, Martinović 7, Marković 7, Vušurović 7, Novović 7, Radović 7 (Turković), Stevović 7,5, Draganić 8 (Radunović), Đurišić 8, Pejaković 8.

Rudar: Vukliš 7,5, Nestorović 7,5, Igumanović 8,5, Brnović 8 (Jeknić), Vlahović 8,5, Jovanović 7,5, Popović 7,5, Nerić 7 (Krkeljić), Kaluđerović 7,5 (Rustemović) , Alić 7,5, Damjanović 7,5.

Bonus video: