Murinjo: Mijenjam ovaj trofej za Primeru

"Imamo prioritete, a ovo takmičenje sigurno nije među njima. Neka bude kao prošle godine, ne bih se bunio", rekao je Murinjo u najavi susreta na "Nou Kampu”
5 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2012. 12:38h

Prvim međusobnim duelom u sezoni Real Madrid i Barselona kreću u novi rat koji bi vrlo moguće opet mogao da se raširi na makar tri fronta.

Tri, ako se ovaj Superkup ne računa kao veliko takmičenje, ali malo ko vjeruje da će ijedan od ova dva giganta tek tako „prodati” ovo takmičenje protivniku.

Ipak, Žoze Murinjo se pobrinuo da ne bude zabune, pa je već najavio da mu ovaj trofej nije bitan kao ostali o kojima će se odlučivati u finišu sezone.

"Ne bih imao ništa protiv da izgubim Superkup i da na kraju osvojim Primeru. Imamo prioritete, a ovo takmičenje sigurno nije među njima. Neka bude kao prošle godine, ne bih se bunio. Ipak, mečevi sa Barselonom su uvijek posebni", rekao je Murinjo u najavi susreta na "Nou Kampu”.

Ako Portugalac i ne bi imao ništa protiv prošlogodišnjeg epiloga, onda sigurno ne želi da se ponove scene sa Titom Vilanovom. Prošlog avgusta je, naime, Murinjo u revanšu u Kataloniji upao u sukob sa novim trenerom Barse (tada pomoćnikom Pepa Gvardiole) i ta scena kada mu zabija prst u uho ga prati i danas.

"Ovdje se ne radi o Titu i meni, ili meni i Gvardioli. Suština je da igraju Real i Barsa, a to je spektakl. Moj tim je posljednjih nekoliko utakmica na „Nou kampu” odigrao veoma dobro, vjerujem da će tako biti i večeras", kazao je Murinjo.

Real na megdan „blaugrani” ide bez Pepea koji je povrijedio glavu u meču Primere protiv Valensije, ali sa svim zvijezdama u napadu koje ima na raspologanju.

"Spremni smo za veliku utakmicu protiv velikog rivala", jasan je Karim Benzema.

Real je sezonu otvorio remijem sa Valensijom, Barselona je sa pet golova ispratila Sosijedad, a Vilanova je nakon te utakmice već poželio da njegova Barsa bude još moćnija.

"Mi to možemo. Real? Veliki protivnici su nas uvijek posebno motivisali, protiv Reala će naša želja sigurno biti još veća", poručio je Vilanova, prije nego što je svima dao do znanja kakve su Barsine ambicije.

"Cilj nam je da vratimo sve trofeje na "Nou kamp”. Ovaj tim ima kvalitet, vjerujem da je i dalje najbolji na planeti".

Ako se pogleda tradicija, Superkup je takmičenje koje više odgovara Barsi, jer ga je osvajala posljednje tri godine.

Prošle je pao Real, a prije "kraljevskog kluba” i Sevilja i Atletik Bilbao.

Večerašnji okršaj se igra od 22.30 časova, a revanš je naredne srijede u Madridu u istom terminu.

BARSELONA - REAL M.

Barselona - Stadion „Nou kamp”. Kapacitet: 99.354. Sudija: Karlos Klos Gomes. Početak u 22.30.

Barselona (4-3-3): Viktor Valdes - Dani Alveš, Pujol, Maskerano, Alba - Ćavi, Buskets, Fabregas - Pedro, Mesi, Inijesta.

Real Madrid (4-2-3-1): Kasiljas - Arbeloa, Albiol, Serhio Ramos, Marselo - Kedira, Alonso - Di Marija, Benzema (Ozil), Kristijano Ronaldo - Iguain.

Bonus video: