PSV u Podgorici: Vrućina i teren najveći problemi

Holanđani su u Podgoricu stigli čarterom iz Ajndhovena, smjestili se u hotel „Ramada”, a u 19 časova su zakoračili na gotovo sprženu travu stadiona pod Goricom
17 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2012. 18:52h

Iluzorno je pričati koliki je PSV favorit u dvomeču sa Zetom. Imena Marka van Bomela, Ole Toivonena, Džermejna Lensa, Kevina Strotmana, Jetra Vilemsa i ostalih aduta Dika Advokata govore sasvim dovoljno...

Holanđani su u Podgoricu stigli čarterom iz Ajndhovena, smjestili se u hotel „Ramada”, a u 19 časova su zakoračili na gotovo sprženu travu stadiona pod Goricom.

Vjerovatno će im to, uz veliku vrućinu u glavnom gradu Crne Gore, biti i najveći problem u sjutrašnjem okršaju.

"Igrali smo protiv PAOK-a u sličnim uslovima i izdržali smo", prisjetio se Advokat pobjede u Solunu (2:0) ostvarene u prijateljskoj utakmici 26. jula. "Uslovi su, naravno, potpuno drugačiji od onoga na šta smo mi navikli, ali ćemo pokušati da pokažemo šta znamo i da izborimo dobar rezultat".

Da li ste se čuli sa nekadašnjim igračem PSV-a Željkom Petrovićem, kako bi Vas uputio u kvalitete Zete?

"Željko je moj prijatelj, bio je igrač kada sam ja bio trener PSV-a. U kontaktu smo, jer je on sada u Rusiji, gdje sam ja bio dugo, ali nismo se čuli u posljednje vrijeme. Ima on mnogo posla, jer se priprema za utakmice Anžija".

Jeste li gledali utakmice Zete?

"Gledali smo meč sa Sarajevom, a naš izaslanik je bio i na posljednjoj utakmici u šampionatu. Nismo zadovoljni onim što smo vidjeli", aludirao je čuveni trener na činjenicu da je njegov kolega Rade Vešović potpuno promijenio tim za utakmicu protiv Mladosti.

"U principu, više volim da pričam o svojoj ekipi. Vrućina i loš teren mogu da nam naprave probleme, ali nikada ne pričam o igračima protivničkog tima koji mogu da nas ugroze".

S obzirom na to da ste gledali utakmicu sa Sarajevom, jeste li vidjeli nekog igrača koji bi mogao da zaigra za PSV?

"Ima interesantnih mladih igrača, ali je uvijek pitanje da li fudbaleri iz manjih klubova mogu da zaigraju u velikim timovima", zaključio je Advokat, uz napomenu da PSV ima kvalitet da ove godine osvoji titulu u Holandiji.

Sa bivšim selektorom Holandije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje, Belgije i Rusije, te trenerom Glazgov Rendžersa, Borusije Menhengladbah, Zenita i AZ Alkmara, na pres konferenciji je bio i Vilfred Bauma.

Iskusni defanzivac, koji je pored PSV-a igrao još za MVV, Fortunu Sitard i englesku Aston Vilu, smatra da Zeta može da napravi probleme velikanu iz Ajndhovena.

"Ne znam puno o Zeti, ali sam u karijeri više puta igrao protiv manjih timova. Kada nisu favoriti, uvijek igraju srcem, daju više nego što mogu. U tim situacijama je moguće iznenađenje", upozorio je 34-godišnji štoper, koji je ranije pokrivao poziciju lijevog beka

Vukčević? Ko?

Na pitanje da li PSV traži mladog vezistu Budućnosti Marka Vukčevića, Dik Advokat je zbunjeno odgovorio:

"Koga? Ko? Možda neko drugi, ja nisam čuo za to. Možda je to želja njegovog menadžera", rekao je Advokat i izazvao smijeh novinara.

Galerija

Bonus video: