Čedomir Janevski novi selektor Makedonije

Janevski je bio trener Crvene zvezde u sezoni 2008/09. kada je taj klub bio treći u Super ligi Srbije, iza Partizana i Vojvodine, dok je u Kupu eliminisan u polufinalu od Sevojna
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2012. 16:43h

Bivši trener Crvene zvezde Čedomir Janevski postao je danas selektor fudbalske reprezentacije Makedonije.

Janevski, koji je na klupi nacionalnog tima Makedonije zamenio Džona Tošaka, istakao je da će imati mnogo problema, jer su do početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ostale samo dvije sedmice.

Makedonija se u kvalifikacijama nalazi u grupi A sa reprezentacijama Srbije, Hrvatske, Škotske, Belgije i Velsa.

"Moraćemo da pobijedimo u svakoj utakmici. Radio sam u Belgiji i Srbiji i to će mi mnogo značiti kada budem pripremao taktiku za reprezentacije te dvije zemlje", rekao je Janevski na svojoj promociji u Skoplju.

"Gledao sam prethodne utakmice reprezentacije Makedonije i mislim da ću za predstojeće mečeve pozvati iste igrače. Imam malo vremena da pripremim taktiku i sada je najvažnije da igrači odigraju onako kako to budem tražio od njih", dodao je Janevski.

Ovaj 51-godišnjak je makedonsku reprezentaciju preuzeo devet dana pošto je Velšanin Džon Tošak podnio ostavku.

Janevski je bio trener beogradske Crvene zvezde u sezoni 2008/09. kada je taj klub bio treći u Super ligi Srbije, iza Partizana i Vojvodine, dok je u Kupu eliminisan u polufinalu od Sevojna.

Bio je i šef stručnog štaba belgijskog Klub Briža i kiparskih klubova Etnikosa i Enosisa, a pomoćnik u Gentu i Olimpijakosu.

U kombinaciji za selektora Makedonije bio je i Zlatko Kranjčar.

Bonus video: