Sutjeska želi treći trijumf

"Samo pobjeda može zadovoljiti naše apetite i sve ćemo učiniti da ostvarimo zacrtani cilj", rekao je Ivan Janjušević, golman Sutjeske.
61 pregleda 1 komentar(a)
Ivan Janjušević, Foto: Savo Prelević
Ivan Janjušević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.08.2012. 10:13h

Na krilima blistavih izdanja sa starta šampionata fudbaleri Sutjeske dočekuju Mornar. Izabranici Dragana Radojičića spremni su, kako kažu, da nastave pozitivnu seriju i dodatno učvrste poziciju na vrhu tabele. Istina, zadatak neće biti nimalo lak, s obzirom na to da Mornar nakon dva prvenstvena kola ne zna za neuspjeh.

A za razliku od prethodnih mečeva, Sutjeska je protiv Mornara apsolutni favorit.

"Ekipu Mornara dobro poznajem. Radi se o iskusnom i kvalitetnom sastavu, koji se na startu sezone predstavio na pravi način. Naime, naš rival nije osjetio gorčinu poraza i sa istom namjerom dočekuje današnji meč. Jasno je da će gost imati prostora onoliko koliko mu dozvolimo. Samo pobjeda može zadovoljiti naše apetite i sve ćemo učiniti da ostvarimo zacrtani cilj.

Uostalom, nakon trijumfa nad ekipama koje pretenduju na visok plasman, moramo se dokazati i protiv rivala protiv kojih slovimo za favorite. Recept za uspjeh dobro nam je poznat – borba na svakom dijelu terena. Lijepo je gledati sa vrha. Nadam se da ćemo nakon današnjeg meča ostati na istom mjestu. Sjajan start ulio nam je dodatnu dozu samopouzdanja, tako da sa nestrpljenjem iščekujemo da počne meč", rekao je Ivan Janjušević, čuvar mreže Nikšićana.

Nakon dva odigrana meča kod kuće, došlo je vrijeme da Barani pokažu šta znaju i mogu u gostima. I neće im biti lako. Sutjeska je tradicionalno neugodan rival, a ekipa koja je na vrhu elitnog karavana nastojaće da ostvari novi trijumf pred domaćim navijačima. Mornar će i ovoga puta biti lišen usluga suspendovanog štopera Bubanje, na povredu se žalio i Metović.

"Gostujemo ekipi koja je u usponu forme i sa kojom nemamo dobru tradiciju u prethodnim duelima na njihovom terenu. Mada i tradicije postoje da bi se rušile. Dobro poznajemo njihove vrline i mane, a nema sumnje da će otvorenom igrom pokušati da stignu do novog trijumfa. Upravo tu i leži naša prednost, jer nismo ekipa koja igra defanzivan fudbal. Očekujem otvorenu igru, zalaganje i nadam se pozitivnom rezultatu iz Nikšića", rekao je šef stručnog štaba Mornara Obren Sarić.

Sutjeska - Mornar

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Miloš Asović (Berane), Miodrag Brajović (Spuž). Početak u 17 časova.

Sutjeska: (4-4-2): Janjušević – Krivokapić, Zogović, Đurović, Perošević – J. Nikolić, Karadžić, B. Nikolić, Jovović – Isidorović, Šušnjar.

Mornar (4-4-2): Radanović - Rajković, Vojvodić, Stanišić, Jelenić - Obradović, Merdović, Kacić, Metović (Ćulafić) - Marković, Jovančov.

Bonus video: