Mladost protiv Petrovca pravda evropske ambicije

"Pokušaćemo sve da uradimo da kao pobjednici završimo meč čime bismo osigurali zalihu pred naredna iskušenja", kazao je Miodrag Vukotić, trener Mladosti.
0 komentar(a)
Mladost, Foto: Boris Pejović
Mladost, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.08.2012. 09:39h

Mladost ima četiri boda na kontu, od kojih je jedan osvojen na terenu (na gostovanju na “Trešnjici”). Podgoričani, međutim, imaju i visoke ambicije u novoj sezoni, pa u skladu sa tim iščekuju i današnji okršaj sa Petrovcem, prvi pred domaćom publikom.

"Očekujem jako tešku utakmicu sa Petrovcem, imamo loš skor protiv njih. Pokušaćemo sve da uradimo da kao pobjednici završimo meč čime bismo osigurali zalihu pred naredna iskušenja. Time bismo dokazali da ove sezone s pravom očekujemo jedno od mjesta koje vodi u Evropu. Imamo nekih sitnijih problema, nekoliko igrača ima gripu pa do početka meča nećemo znati kakva je situacija. To, ipak, ne treba da znači ništa", kazao je Miodrag Vukotić, trener Mladosti.

U klubu očekuju posljednje pojačanje - napadača Iliju Spasojevića, koji se veoma uspješno dokazuje u Makasaru (Indonezija). Tamo, međutim, liga kreće tek u februaru naredne godine, pa će Spasojević na pozajmicu odigrati polusezonu u dresu podgoričkog tima.

"Spasojević stiže danas, pa ćemo u hodu da rješavamo situaciju oko njegovih papira", pojasnio je Vukotić.

U prethodna dva kola Petrovčani nijesu osjetili gorčinu poraza, ali ni slast pobjede. Dva remija dala su dobru polaznu osnovu pred naredno iskušenje koje nije nimalo lako. Pojačana Mladost će biti opasan rival, naročito na domaćem terenu. Sa druge strane, ni gosti se ne odriču cijelog plijena, naročito ako se u obzir uzme činjenica da su u prethodnom periodu imali uspjeha na terenu u Podgorici. U gostujućem timu nedostajaće suspendovani Graovac.

"Biće teško - zbog protivnika ali i visoke temperature u Podgorici. Mladost ima dobru ekipu, bodovno dobro stoji i sigurno će pokušati sve da stignu do pobjede. Tradicionalno igramo dobro na njihovom terenu, učinićemo sve da se i sa ovog teškog gostovanja vratimo neporaženi. Imamo recept i najvažnije je da ga sprovedemo u djelo", rekao je Rudolf-Roki Marčić, pomoćni trener Petrovca.

Mladost - Petrovac

Podgorica - Stadion Mladosti. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica), Aleksandar Đikanović (Nikšić). Početak u 17 časova.

Mladost (4-4-2): Marčelja - Tomić, Šofranac, Mitrović, Živković - Šćepanović, Mandić, Seratlić, Eber - Rotković, Kordić.

Petrovac (4-4-2): Popović - Mrvaljević, Radulović, Lakić, Grbović - Šofranac, Đukić, Jovanović, Marković - Jablan, Vujačić.

Bonus video: