Luka Đorđević: Očekujte i moj pogodak

Đorđević je odigrao svih 90 minuta na gostovanju Anžiju (1:1) i to kako - na startu je pogodio stativu, potom namjestio jedini gol njegovog tima (strijelac Žirjanov), a krajem prvog poluvremena zatresao i prečku!
0 komentar(a)
Luka Đorđević, Foto: Www.fc-zenit.ru
Luka Đorđević, Foto: Www.fc-zenit.ru
Ažurirano: 21.08.2012. 09:23h

Nakon što je minulog vikenda debitovao protiv moskovskog Spartaka, doskorašnji biser Mogrena Luka Đorđević napravio je novi veliki korak naprijed u dresu ruskog šampiona Zenita. Talentovani crnogorski fudbaler odigrao je svih 90 minuta na gostovanju Anžiju (1:1) i to kako - na startu je pogodio stativu, potom namjestio jedini gol njegovog tima (strijelac Žirjanov), a krajem prvog poluvremena zatresao i prečku!

Izvještači sa utakmice dali su mu jednu od najboljih ocjena na meču, a italijanski stručnjak Lućano Spaleti kazao je poslije susreta da je zadovoljan igrom 18-godišnjeg Đorđevića i da je on unaprijedio igru Zenita!

Zato i ne čudi što je u proteklih pola mjeseca na klupskom sajtu ubjedljivo najviše pisano upravo o Đorđeviću. Tako je prije dva dana udarna vijest bila da će on igrati od starta na gostovanju Anžiju, da bi juče ponovo izašao intervju sa njim.

Đorđević je u intervjuu pojašnjavao kako se osjeća nakon važne utakmice i žalio što Zenit (koji je i lider) nije upisao i petu uzastopnu pobjedu u šampionatu.

"Bilo je teško. Imali smo neke šanse na početku, potom poveli, pa imali i nove prilike... Na kraju, završilo se kako se završilo", kazao je Đorđević.

A, kakvi su lični utisci?

"O, veoma dobri! Bilo je teško postići gol, ali moguće da se to desi naredni put. Stadion mi se takođe svidio, ali osjećam blagu tugu što nismo dobili meč."

Da li je bilo uzbuđenja pred početak utakmice?

"Nije - čekao sam ovo čitav život i odigrao onako kako znam."

Najmlađi ste stranac u klupskoj istoriji. Šta možemo da očekujemo ubuduće?

"Očekujte pogodak! Mnogo mi je stalo da se upišem u strijelce."

Imali ste dvije šanse...

"Da, ali eto - nije se sve namjestilo ovog puta. Ali, ko zna, možda pogodim protiv Rubina. Zašto da ne."

Nekoliko mjeseci živite u Sankt Peterburgu. Kako se vaša porodica osjeća ovdje?

"Veoma je dobro što su ovdje, uz mene. Imam sve što mi je potrebno. Možda mi treba još samo automobil, koristim metro", zaključio je Đorđević.

Bonus video: