Loš start: Junajted pao na "Gudisonu"

Belgijanac pogodio u 57. minutu za velika tri boda. "Đavoli" već nakon prvog kola u zaostatku za Sitijem...
3 komentar(a)
Felaini, Foto: Beta/AP
Felaini, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.08.2012. 21:45h

Evertonov dom "Gudison park" je po tradiciji teško osvojiv za protivnika, pa ni slavni Mančester junajted nije bio izuzetak - "đavoli" su već nakon prvog kola u minusu u odnosu na gradskog rivala i aktuelnog šampiona nakon što su poraženi u Liverpulu sa 1:0.

Dočekan je i debi Robina van Persija, s tim što je Holanđanin na terenu bio posljednjih 25 minuta (ušao umjesto indisponiranog Danija Velbeka), javnost je mogla da na djelu vidi i japanskog majstora Šinđija Kagavu, ali ih je zasijenio novi Evertonov lider na terenu - Maruan Felaini je bio najbolji akter utakmice, a u 57. minutu je glavom poslije kornera i postigao jedini gol.

"Bio je ovo start iz snova za nas. Pobijediti Junajted nikada nije lako, ali smo zaslužili tri boda. U prvom poluvremenu smo imali šansi, a u drugom sreće da prvu priliku pretvorimo u gol", rekao je Felaini.

Everton je bio bolji u prvom poluvremenu (Felaini i Lion Osman su pogađali okvir gola Davida de Hee), dok je Junajted bio ozbiljniji u nastavku, s tim što ni u tih 45 minuta nije ostavio utisak moćne ekipe.

"Način na koji je Everton branio prednost protiv Junajteda govori da nijedan favorit na "Gudisonu” ne može da planira tri boda. Kakva predstava Felainija", napisao je BBC.

Tako ser Aleks Ferguson već sada gleda u leđa Sitiju i Robertu Manćiniju, a zna da bi loš start mogao da bude koban.

Samo dva puta u istoriji Premijer lige je šampion bio tim koji je izgubio na premijeri. Ipak, navijačima Junajteda može da bude utjeha što je oba puta to uradio njihov klub - prvo 1993. a onda i 1996. godine.

"Nismo bili na visokom nivou, imali smo mnogo problema", kazao je Ferguson.

Fergi je, inače, meta kritika, jer mu je Antonio Valensija igrao desnog beka, a Majkl Kerik štopera u tandemu sa Nemanjom Vidićem.

Ipak, to su bila prinudna rješenja, jer nije mogao da računa na polovinu igrača iz posljednje linije.

"Felaini je kombinovanu odbranu Junajteda napravio amaterskom", piše na BBC.

Bonus video: