Kurbegović: Znam šta se očekuje od mene i tima

"Znam da se puno očekuje od mene kao novajlije. Ovdje su me svi prelijepo dočekali", kazao je novajlija u taboru Budućnosti.
8 komentar(a)
Selmo Kurbegović, Foto: Savo Prelević
Selmo Kurbegović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.08.2012. 08:34h

Pobjeda nad Lovćenom donijela je mir fudbalerima Budućnosti koji su osjetili pritisak već na startu, nakon neuspjele premijere i poraza kraj Bistrice... Prvi ovosezonski meč na svom terenu, i to pred sablasno praznim tribinama (zbog kazne FSCG), aktuelni šampion je praktično počeo iz minusa, jer je nekadašnji fudbaler Budućnosti Milan Đurišić već u 6. minutu doveo goste u vođstvo.

Domaćin se, ipak, konsolidovao, a sreća se brzo osmjehnula novajliji Selmu Kurbegoviću, koji je oprobao šut u 13. minutu, a lopta zakačila nekog od defanzivaca Lovćena i završila u mreži.

Time je šampion vratio moral i samopouzdanje, pa su do poluvremena domaćini preko Radivoja Golubovića i Stefana Mugoše osigurali ubjedljivih, ispostavilo se i konačnih 3:1.

"Zadovoljan sam kako sam odigrao ja, ali i čitava ekipa. Znam, naravno, da uvijek može bolje. Drago mi je što je pogodak bio mnogo bitan, na vrijeme smo se vratili u meč... Teško je igrati protiv ekipa kao što je Lovćen, koje se brzo povuku. Na kraju se sve dobro završilo, ali ne smijemo ni da primamo lake golove", kazao je Kurbegović, koji je bio i asistent kod Mugošinog pogotka.

A upravo olako primljen pogodak sputao je šampione na premijeri protiv Sutjeske...

"U Nikšiću smo praktično sami sebi dali gol, ali tamo nije ni bilo fudbala. Dešavaće se, međutim, takve stvari, da se neće igrati fudbal, odnosno da će biti samo borbe. Liga je takva. Upravo protiv Sutjeske protivnički fudbaleri su počeli da psuju, da se deru i udaraju, čime su mnogim našim igračima poremetili koncentraciju. Ali, moramo da se naviknemo na takve stvari, moramo da se borimo", dodaje lijevo krilo Budućnosti.

Kurbegović je svjestan da navijači očekuju puno, i od njega i od Budućnosti.

"Imamo perspektivnog trenera Dragićevića, koji me doveo u Budućnost, ukazao mi povjerenje. Dužan sam da mu vratim, spreman sam da idem i kroz vatru za trenera. I ne samo ja, to treba da rade i ostali momci. A onda, očekujem da će doći i rezultati. Trudiću se, vjerujem da sam pokazao i protiv Slaska da imam kvalitet", napominje vezista Budućnosti.

Budućnost je krajem maja proslavila drugu titulu, ali je šampionska ekipa u međuvremenu ostala bez Srđana Radonjića, koji je bio pokretač tima, a otišli su još Damir Kojašević i Miloš Dragojević.

"Kao što rekoh, znam da se puno očekuje od mene kao novajlije. Ovdje su me svi prelijepo dočekali. Spreman sam da pokažem najviše što mogu, a vidjećemo kako će biti. Igram klasično krilo, pa uvijek zavisim od igre, od toga koliko ću dobiti lopti... U suprotnom, onda je teže igrati sa mnom.

Ali, i ja moram da se naviknem na utakmice u kojima nema fudbala. Moramo da sarađujemo, da funkcionišemo kao tim. Pritisak postoji, jer smo favoriti. Budućnost je dobar klub, ali u prethodnom periodu osvojene su dvije titule. To je malo, jer je Budućnost, ipak, ime na Balkanu", zaključio je 27-godišnji Kurbegović.

Biće bolje kada prođu vrućine

Kurbegović je za kratko vrijeme, za mjesec i po, osjetio i prihvatio fudbalsku klimu pod Goricom. Ali, veliku vrućinu, kako kaže, nikako da savlada...

"Imam problem - ne mogu da se aklimatizujem, u Holandiji sam živio 20 godina. Ne znam ni kako da spavam, jer se prehladim kada koristim klima-uređaj... Jedva čekam da zahladi kako bih počeo normalno da živim. A onda ću i više moći da pokažem na terenu", istakao je Kurbegović.

Bonus video: