Konačno pravo lice Sutjeske

"Potrudićemo se da ostanemo što duže iznad ostalih", kazao je Đorđe Šušnjar, koji je na oba derbija (protiv Rudara i Budućnosti) odlučio pobjednika.
72 pregleda 4 komentar(a)
Sutjeska Đorđe Šušnjar, Foto: Radoje Milić
Sutjeska Đorđe Šušnjar, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 20.08.2012. 10:03h

Sutjeska je novi lider! Prvi put od sticanja crnogorske nezavisnosti nikšićki prvoligaš našao se na vrhu, na mjestu koje je godinama bilo nedodirljivo, zaboravljeno, nedostižno... Međutim, sedmi šampionat Crne Gore donio je novo lice Sutjeske. Pod dirigentskom palicom Dragana-Gage Radojičića, Sutjeska je na startu šampionata iznenadila ekipe koje su godinama osvajale trofeje.

Upravo zahvaljujući Gagi, koji je do detalja skenirao Rudar, i instrukcije prenio na svoje izabranike, Sutjeska se sa prvog gostovanja vratila neporažena. A kao nebrojeno puta do sada svoju rolu imao je daroviti napadač Đorđe Šušnjar, koji je uoči meča u Pljevljima nagovijestio pobjedu.

"Dokazali smo da s pravom gajimo velike ambicije. To su na svojoj koži najbolje osjetili Budućnost i Rudar, ekipe koje pretenduju na sam vrh. Protiv Rudara tačno smo znali šta hoćemo. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice i potpuno zasluženo stigli do uspjeha, koji nam je donio lidersku poziciju. Odigrali smo sigurno u defanzivi, pravilno držali raspored na sredini, i kontrama ozbiljno prijetili Pljevljacima.

Istina, imao je i Rudar svoje šanse, ali naša pobjeda je čista. U prva dva kola spojili smo lijepo i korisno, što nam je omogućilo da budemo tu gdje jesmo. Sigurno da protivnik nije očekivao da otvoreno uđemo u meč. Poznato je da gajimo napadački stil igre, nezavisno od toga gdje i protiv koga igramo. Nema razloga da bilo šta mijenjamo. Nastavićemo u istom ritmu", jasan je Đorđe Šušnjar.

A nakon mečeva sa Budućnosti i Rudarom, Sutjesku u naredna dva kola očekuju susreti sa novojlijama u prvoligaškom društvu - Mornarom i Jedinstvom. Dakle, na papiru, može se to slobodno reći, rivali po mjeri, što je dobra prilika da Sutjeska ostane tu gdje jeste.

"Protiv najboljih dokazali smo da možemo ravnopravno da igramo. Sada nas očekuju mečevi sa ekipama koje će biti silno motivisane da nam pomrse račune. Ipak, najbitnije je da se mi pitamo. Potrebno je da zadržimo motivaciju i koncentraciju, odnosno da vjerujemo u uspjeh. Uspjeli smo da vratimo Sutjesku na mjesto koje joj u crnogorskim okvirima pripada.

Potrudićemo se da ostanemo što duže iznad ostalih. Nadam se da će iz kola u kolo na našim utakmicama publike biti sve više, jer nam je njihova podrška prijeko potrebna. Uostalom, ovo je zajednički zadatak za sve one koji od srca vole Sutjesku", zaključio je Šušnjar.

Bonus video: