Grbalj preslišao debitanta

Statična igra u defanzivi, nepovezana na sredini i rastrzana u napadu, uslovili su da gosti iz Radanovića kući se vrate pjevajući.
1 komentar(a)
Grbalj - Amkar, Foto: Vesko Belojević
Grbalj - Amkar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.08.2012. 10:08h

Fudbaleri Čelika nijesu uspjeli na svom debiju u prvoligaškom društvu pred domaćom publikom da zabilježe trijumf. Statična igra u defanzivi, nepovezana na sredini i rastrzana u napadu, uslovili su da gosti iz Radanovića kući se vrate pjevajući.

Prvu šansu na utakmici imali su domaći. U 5. minutu skraćeni korner izveo je Zorić, a izglednu priliku propustio Jovović. Gosti su u 20. minutu umalo savladali Banovića - Matić se oslobodio Adrovića, ali je njegov šut golman Nikšićana odbio u polje.

Nakon nekoliko poluprilika za Čelik, kazna je stigla u 37. minutu - Đalac je odlično na drugoj stativi pogodio Jankovića, čiji šut je završio iza leđa Banovića.

Onda kada se najmanje vjerovalo da će se mreža zatresti, to se i desilo. Naime, u sudijskoj nadoknadi prvog dijela, projektilom sa 30 metara Nemanja Nikolić pogodio je nebranjeni dio mreže domaćeg gola.

- Upozoravao sam igrače nakon ubjedljivog trijumfa na Cetinju da moramo ozbiljno da shvatimo ekipu Grblja. Gosti su na vrijeme otvorili utakmicu i rutinski je priveli kraju. Ovo je moj prvi poraz na klupi Čelika na domaćem terenu, zbog čega mi je jako teško. Čelik ima kvalitet, ali protiv Grblja nijesmo zaslužili da slavimo. Moramo analizirati poraz i iz svega izvući pouke - rekao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

Nakon odmora, prvu priliku imali su “metalurzi”, međutim, Zorićev šut sa pet metara zaršio je pored gola.

Ni kriv ni dužan, tim iz Radanovića u 61. minutu opet se radovao. Skraćeni korner izveo je Matić, defanzivci Čelika odbili su loptu do Ragipovića, koji je preciznim udarcem iz daljine, ispostavilo se kasnije, postavio konačan rezultat. Do kraja meča Čelik je jalovo napadao, dok se gost znalački branio i iz kontri s vremena na vrijeme, prijetio.

- Znali smo da neće biti lako, jer Čelik gaji visoke ambicije. Ipak, uz dozu karaktera, volju i želju, osvojili smo tri boda. Momci su odigrali fenomenalno, tako da mi ne preostaje ništa drugo, sem da im čestitam - rekao je Srđan Nikić, pomoćni trener Grblja.

ČELIK - GRBALJ 0:3

Nikšić - Stadion Čelika. Gledalaca: 500. Sudija: Mileta Šćepanović (Pogorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Dejan Pajović (Cetinje). Strijelci: Janković u 37, Nikolić u 45. i Ragipović u 61. minutu. Žuti kartoni: Kasapi, Ivanović (Čelik), Radusinović, Mikijelj (Grbalj).

Čelik: Banović 5, Adrović 5 (Kasapi), Bulatović 5, Radović 5, Dubljević 5, Kolev 5, Bulajić 5, Zorić 5, Simić 5, Jovović 5 (Agović 5), Račić 5 (Ivanović 5).

Grbalj: Radulović -, Bogdanović 6,5, Carević 6,5, Radusinović 6,5, Ragipović 7, Martinović 6,5 (Manojlović), Janković 7, Đalac 7 (D. Nikolić), Matić 7, Tučević 6,5 (Mikijelj), N. Nikolić 7.

Bonus video: