Kombinovani tim Zete remizirao protiv Mladosti

Oslabljena Zeta i nekonkretna Mladost, odigrali su prosječnu utakmicu u Golubovcima i završili je najpravednijim rezultatom.
75 pregleda 0 komentar(a)
Mladost - Zeta, Foto: Boris Pejović
Mladost - Zeta, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.08.2012. 10:58h

Oslabljena Zeta i nekonkretna Mladost, odigrali su prosječnu utakmicu u Golubovcima i završili je najpravednijim rezultatom. Međutim, kada bi se sve viđeno sabralo, vjerovatno će domaćini više žaliti za bodovima. Iz prostor razloga što su u 45. minutu promašili penal. Golman Mladosti Marčelja neoprezno je oborio Prenkića, a nakon toga Zarija Peličić namjestio loptu i umjesto mreže, pogodio lijevu stativu.

U prvom poluvremenu susret je bio ravnopravan, uvodnih 20-ak minuta i bez pravih akcija i šansi, a prvo uzbuđenje zabilježeno je u 30. minutu, kada je nakon kornera Šofranac šutirao glavom, a Bulatović sjajno odbranio. Zarija Peličić je mogao biti strijelac i u 38. minutu, ali je njegov šut sa 15 metara Marčelja efektno zaustavio.

U nastavku, gosti su bili nadmoćniji rival, više imali loptu u posjedu, ali jalova inicijativa nije donijela promjenu rezultata. Pokušavali su Mandić i Rotković nekoliko puta, međutim, uvijek su to bili ili traljavi ili neprecizni udarci.

Mogla je ekipa sa Starog aerodroma do pobjede u 82. minutu kada je poslije šuta Rotkovića, Kaluđerović u pokušaju da izbaci loptu iz svog peterca pogodio stativu.

- Morao sam da odmorim igrače jer se meč sa Holanđanima uveliko primakao. Zadovoljan sam igrom, pogotovo što sam izveo drugi sastav koji je parirao jakom protivniku. Da smo iskoristili penal na kraju prvog poluvremena, mislim da bismo došli do trijumfa - rekao je Rade Vešović, trener Zete.

- Nezadovoljan sam igrom i zalaganjem igrača. Morali smo da iskoristimo to što je rival nastupio sa drugim sastavom. Ništa u ekipi nije funkcionisalo, a vidjelo se da smo umorni jer smo kasnili sa priprema. To je, možda, i jedan od glavnih razloga za, po mom mišljenju, neuspjeh - kazao je Miodrag Vukotić, trener Mladosti.

ZETA - MLADOST 0:0

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: oko 500. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Nikola Radulović (Podgorica). Žuti kartoni: A. Dabić (Zeta), Tomić, Marčelja, Živković (Mladost).

Zeta: Bulatović 6,5, V. Peličić 6 (Kukuličić), Kaluđerović 6,5, Kalačević 6, Z. Peličić 6, M. Dabić 6, Prenkić 6, Ajković 6, Perazić 6 (Klikovac) A. Dabić 6, Knežević 6.

Mladost: Marčelja 6,5, Tomić 6 (Božović 6,5), Živković 6, Mandić 6, Šofranac 6,5, Radulović 6,5, Eber (Pavićević 6), Šćepanović 6, Adžović 6 (Kordić), Rotković 6,5, Seratlić 6.

Bonus video: