Debakl Liverpula, Totenhem izgubio od Njukasla

VBA je poveo evro-golom Gere u 43. minutu, a kada je Ager u nastavku dobio crveni karton bilo je jasno da se Liverpulu sprema poraz.
0 komentar(a)
VBA, Foto: Reuters
VBA, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.08.2012. 19:04h

Debi Brendana Rodžersa na klupi Liverpula nije mogao da bude gori, toliko iščekivanih 90 minuta za navijače " redsa" su se pretvorili u u debakl - velikan sa Enfilda” je deklasiran u Birmingemu protiv VBA sa 3:0 na startu Premijer lige.

Bio je to neki novi Liverpul, sa Rodžersom na klupi, Džoom Alenom na sredini, Borinijem u napadu (zajedno sa Luisom Suaresom i Stjuartom Dauningom), ali na terenu velike promjene nije bilo.

Doduše, gosti su sve do evrogola Zoltana Gere i bili bolji, ali je taj projektil Mađara u 43. minutu promijenio sve. A kada je Danijel Ager u nastavku dobio crveni karton bilo je jasno da se Liverpulu sprema poraz...

Piter Odemvingi je pogodio iz penala za 2:0, a konačan rezultat je postavio Romelu Lukaku, koji je prije nekoliko dana stigao na pozajmicu iz Čelzija.

"Postoje mečevi u kojima neke stvari uopšte ne idu kako vama odgovara. Mislim da su penal i isključenje bili prestrogi i uticali su na utakmicu. Bilo je dobrih stvari, ali nismo srećni zbog rezultata. Ipak, moramo da idemo dalje", rekao je Rodžers, koji je stigao iz Svonsija.

VBA je mogao i ubjedljivije da slavi, ali je Šejn Long promašio jedanaesterac.

Nije se proslavio ni Arsenal koji je na svom Emirejtsu odigrao bez golova sa Sanderlendom.

Već sada je jasno da su "tobdžije" u problemu, da život bez Robina van Persija neće biti lak. Šanse utakmice za tim Arsena Vengera su promašile novajlije - Santi Kasorla, Lukas Podolski i Olivije Žiro.

"Rano je da nam sudite. Ovo je samo jedan meč. Imali smo problema protiv odlično organizovanog tima koji nam nije dao prostora", kazao je menadžer Arsen Venger.

I dok su dva favorita razočarala, posao su bez problema odradili Fulam i Svonsi – londonski tim je na svom terenu razbio Norič sa 5:0 (dva gola Mladena Petrića), dok su Velšani istim rezultatom počistili KPR u gostima.

"Ovo je neprihvatljivo. Mogu da se pomirim s porazom, ali s ovakvim pristupom ne želim", grmio je na svoj tim menadžer KPR-a Mark Hjuz.

Nije se proslavio ni Andre Viljaš-Boaš u debiju na klupi Totenhema.

Sparsi su poraženi od Njukasla (2:1) - Demba Ba je donio prednost "svrakama", Džermejn Defo je izjednačio, a tri boda domaćinu obezbijedio je Hatem ben Arfa sa bijele tačke.

Vest Hem je na povratku u elitu savladao Aston Vilu (strijelac Kevin Nolan), dok su remizirali Reding i Stouk.

"Start je uvijek važan. Ova pobjeda nam je bila potrebna za samopouzdanje koje je neophodno u ovako jakoj ligi", istakao je menadžer "čekićara" Sem Alardajs.

Rezultati

Arsenal – Sanderlend 0:0

Fulam – Norič 5:0

Daf 26. Petrić 41, 54, Kačaniklić 66, Sidvel (penal) 87.

KPR – Svonsi 0:5

Miću 8, 53, Dajer 63, 71, Sinkler 81.

Reding – Stouk 1:1

Le Fondr (penal) 90 – Kajtli 34.

VBA – Liverpul 3:0

Gera 43, Odemvingi (penal) 64, Lukaku 77.

Vest Hem – Aston Vila 1:0

Nolan 40.

Njukasl – Totenhem 2:1

Ba 55, Ben Arfa (penal) 80 - Defo 76.

Sjutra

Mančester siti – Sautempton

Vigan – Čelzi

Ponedjeljak

Everton – Mančester junajted

Bonus video: