Spektakl u najavi

Trijumf Pljevljaka u Bijelom Polju, kao i Sutjeske nad šampionom, prava su pozivnica za ljubitelje fudbala da na ovogodišnjoj premijeri pod Golubinjom dobro popune tribine.
2 komentar(a)
Nedeljko Vlahović, Foto: Vesko Belojević
Nedeljko Vlahović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.08.2012. 08:42h

Trijumf Pljevljaka u Bijelom Polju, kao i Sutjeske nad šampionom, prava su pozivnica za ljubitelje fudbala da na ovogodišnjoj premijeri pod Golubinjom dobro popune tribine. Rivalstvo timova koje sa klupe vode Nikšićani, odavno traje, neizvjesnost je skoro zagarantovana, dobra igra takođe, što bi sve zajedno trebalo da bude sasvim dovoljno da derbi zasluži visoku ocjenu. Ako akteri ostanu makar na prošlonedjeljnom nivou.

U Rudaru su optimisti. Rival je, kažu, pokazao da nije za potcjenjivanje, ali zna se ko je favorit i ko se pita u Pljevljima:

"To smo mi, u svakom slučaju, bez obzira što smatram da je Sutjeska bolja nego u prošloj sezoni, uigranija i sa više kvalitetnih igrača, i što ima trenera koji nas i te kako dobro poznaje. Ali, poznajemo i mi njih, pa tajni, dakle, ne može biti. Dosta trčanja i discipline, uz naš kvalitet i malo sreće - eto recepta za važan trijumf. Vjerujem da ćemo osvojiti tri važna boda", kaže kapiten pljevaljskog prvoligaša Neđeljko Vlahović.

Slično razmišlja i iskusni Predrag Brnović. I za njega su borbenost i pobjednički mentalitet, koga „rudari“ imaju na pretek, preduslov za drugu uzastopnu pobjedu. Ni popularni Brna, međutim, ne zaboravlja da pohvali Nikšićane:

"Svakako je za hvaljenje ekipa koja nadigra i savlada aktuelnog prvaka države. Tu je dosta solidnih i iskusnih pojedinaca, strateg koji nas zna „u dušu“, ali i mnogo samopouzdanja, pošto su i ranije često znali da nas namuče pod Golubinjom. Znači, težak zadatak nam „ne gine“. Ali, igramo na našem terenu, pa bi svako bježanje od epiteta favorita bilo neozbiljno. Uprkos kadrovskim problemima, siguran sam da ćemo posao odraditi kako valja i nakon ovog duela zadržati stopostotan bodovni učinak."

Šušnjar: Na pobjedu

Tri boda sa starta prvenstva ulila su samopouzdanje izabranicima Dragana Radojičića, pa na krilima prve pobjede iščekuje meč pod Golubinjom.

Duel ekipa koje su na najbolji mogući način otvorili šampionat, mogao bi donijeti dosta neizvijesnosti i taktičkog nadmudrivanja između dva nikšićka stratega, koji su do detalja upoznati sa manama i vrlinama samih aktera. Dakle, ostaje da se vidi da li će Rakojević (kao učitelj), ili Radojičić (kao učenik), izaći kao pobjednik…

"Dokazali smo protiv Budućnosti da s pravom gajimo visoke ambicije. Ipak, ako želimo da budemo u vrhu moramo nastaviti sa dobrim igrama i, naravno, pobjedama. Mogu slobodno da kažem da će publika iz meča u meč gledati novo lice Sutjeske. Očekujem da ćemo protiv Rudara pružiti dobru partiju i osvojiti prve bodove na strani. Neće biti lako jer naš rival takođe gaji visoke ambicije"

Međutim, naša obaveza je da im pomrsimo račune. Istina, imaju prednost domaćeg terena, ali to u ovakvim mečevima ne znači puno. Pokušaćemo da osvojimo cijeli plijen, ali i remi bi bio po mjeri. Ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice rezultat neće izostati", rekao je Đorđe Šušnjar, napadač Sutjeske.

RUDAR - SUTJESKA

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica), Đorđije Ražnatović (Cetinje). Početak u 17 časova.

Rudar (4-4-2): Vukliš - M. Jovanović, Nestorović, Alić, Damjanović - Brnović, Vlahović, Kaluđerović, Igumanović - Ivanović, Nerić.

Sutjeska (4-4-2): Janjušević - Krivokapić, Zogović, Ćuković, Perošević - J. Nikolić, Jovović, B. Nikolić, Karadžić - Isidorović, Šušnjar.

Bonus video: